Acasa InternationalBasarabia Posibilă reducere a taxei de viză pentru cetăţenii R Moldova

Posibilă reducere a taxei de viză pentru cetăţenii R Moldova

scris de M.A.
3 afisari

Ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri seara, la Izvoru Mureşului, că este posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetăţenii din Republica Moldova, în concordanţă cu procedurile europene.

Posibilă reducere a taxei de viză pentru cetăţenii R Moldova

Posibilă reducere a taxei de viză pentru cetăţenii R Moldova

‘Este o posibilă reducere a acestei taxe, chiar dacă România este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce înseamnă că ne conformăm şi ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. (…) Suntem în analiză privind posibilitatea măcar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetăţenilor români din Republica Moldova. După o analiză la nivelul ministerului, în concordanţă cu procedurile europene, vom putea să dăm un răspuns’, a explicat ministrul Cristian David, citat de Agerpres.

El a spus că, în contextul întăririi legăturilor dintre România şi românii din afara graniţelor, poate fi luată în considerare o simplificare a procedurilor de acordare de cetăţeniei, subliniind că ‘legătura prin cetăţenie este (…) singura trainică şi solidă, pe care românii din afara graniţelor o pot avea cu România‘.

Potrivit legii 21/ 1991, există două căi de obţinere a cetăţeniei române: redobândirea, pentru foştii cetăţeni români, şi acordarea cetăţeniei, pentru cei care nu au avut-o niciodată.

1 comentariu

laur 17-08-2013 - 21:20

Hai mai repede cu reducerea taxei enorme de 500 EURO pentru intrarea in ROMANIA. rusia face tot ce poate pentru a tine BASARABIA SI UCRAINA langa ea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult