Acasa InternationalBasarabia Posibila Unire a României cu R. Moldova naşte îngrijorare în Rada Supremă a Ucrainei

Posibila Unire a României cu R. Moldova naşte îngrijorare în Rada Supremă a Ucrainei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Posibila unire a Republicii Moldova cu România nu este convenabilă pentru Ucraina, a declarat deputatul în Rada Supremă a Ucrainei, membrul Comisiei pentru afaceri externe, Taras Cernovil. „Schimbarea conducerii în Moldova ar trebui să contribuie la formularea, de către Ucraina, a unei poziţii oficiale în acest sens. Din câte cunosc, în ultimii ani în Serviciul de Informații al Ucrainei, departamentul care se ocupă de Republica Moldova s-a redus la un singur om. Nimeni nu se ocupă de problema dată. Guvernul nu evaluează riscurile posibile pentru Ucraina”, a spus Taras Cernovil, potrivit Unimedia.md.


„În primul rând, în cazul unirii Moldovei cu România, se vor ridica pretenţiile teritoriale față de Ucraina. Noi nu am reacționat adecvat la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu”, a adăugat politicianul ucrainean. „În primul rând vor crește pretențiile față de Bucovina, Transcarpatia, şi se vor intensifica conflictele cu dubla cetăţenie. Dar cred că aceste pretenţii teritoriale niciodată nu vor fi satisfăcute. O și mai mare integrare a Republicii Moldova şi României va declanşa o nouă rundă în conflictul transnistrean. Ce va fi acolo? Iarăși război? Transnistria se va apropia de Rusia sau Ucraina? Este clar că independenţa Transnistriei va creşte. Dar Ucraina nu are nevoie de un alt conflict la frontiera sa. Prin urmare, este necesară elaborarea unei poziţii clare astăzi”, a declarat deputatul ucrainean.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult