Acasa InternationalBasarabia Presa din Moldova: De ce e suparat Ghimpu pe Rusia?

Presa din Moldova: De ce e suparat Ghimpu pe Rusia?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Dupa ce presedintele interimar Mihai Ghimpu a refuzat “demonstrativ” invitatia Kremlinului de a participa la parada din 9 mai, presa din Moldova a inceput sa-si puna intrebarea “din ce cauza e suparat Ghimpu pe Rusia?”

 

  Pe langa motivele oficiale prezentate, in spatele refuzului presedintelui Moldovei de a merge la parada stau si motive personale: fratele lui a petrecut sase ani in Gulag-ul soviectic, iar unchiul sau a fost impuscat in Siberia; din acest motiv el considera comunismul echivalent cu fascizmul. “Atata timp cat soldatii rusi se afla pe teritotiul Moldovei si nu-i permite sa controleze o treime din republica, nu avem dreptul moral de a ‘marsalui’ prin Piata Rosie”, a precizatt presedintele moldovean intr-un interviu acordat unui post de radio romanesc, scrie Komsomoliskaya Pravda. Declaratiile presedintelui Ghimpu ca ia in calcul posibilitatea de a cere Rusiei compensatii pentru daunele aduse de regimul sovietic, introdus “cu forta” in Moldova, au surprins autoritatile de la Moscova. “Nimeni nu trebuie sa fie preocupat de afirmatiile istoricilor, nici Rusia, nici cetatenii Moldovei”, a mentionat  vicepresedintele Dumei de Stat, Ivan Melnikov. Replica autoritatilor ruse a fost ca in acest caz si Rusia poate sa le prezinte doritorilor “contul”, calculand cate resurse a investit Uniunea Sovietica in dezvoltarea republicilor sovietice. “Cred ca atunci, acestor “presedinti interimari” le va scadea apetitul sa ne arate calculatorul sau politic-speculativ”, a afirmat Melnikov.

0 comentariu

Hung 30-11-2010 - 10:40

..este o lipsa de respect si de consideratie, atit fata de Aliati cit si fata de Inamici, din pacate , datorita dezamagirii puternice, „DEMOCRATIA” Americana este o minciuna si o utopie la fel de mare ca si cea Sovietica, numai ca ei, Americanii , …au stiut sa mita mai bine si mai profund.

Mihail Medrea 30-11-2010 - 11:24

Meştere Groşan, eu unul cred că e o formă mai „neconvenţională” de propagandă.

caramache 30-11-2010 - 11:35

Grosane, de unde stii tu ca ceilalti nu raporteaza la fel, ca doar nu le-ai citit rapoartilii?

caramache 30-11-2010 - 11:57

Australianul Julian Assange, cel care este responsabil pentru dezvaluirile recente, a promis astazi ca documentele publicate au scopul de a arata
„necinstea, coruptia si criminalii lideri din Bahrein si pana in Brazilia” Ce parere ai Grosane de chestia asta?

ValVerde 30-11-2010 - 14:45

Draga autorule, pur si simplu nu intelegi cum functioneaza o democratie adevarata.
Uite, iti explic eu:

Scurgerile de informatii si documente secrete au inceput cu un militar american, Bradley Manning
El a copiat documentele pe un „memory stick” si le-a dat celor de la Wiki Leaks
Acestia le-au publicat pe site-ul lor.

Cind vorbesti de injectii letale sau inchisoare pe viata, din nou nu prea intelegi cum functioneaza justitia a mericana.

Bradley Manning este investigat si va fi judecat pentru scurgere de informatii secrete. Este absolut normal in orice tara. Mai ales ca depusese un juramint militar.
Wiki Leaks poate argumenta ca si-au exercitat dreptul la libera circulatie de idei si informatii care este garantat de Constitutia USA.
Se poate contra-argumenta pe baza unei legi antispionaj in vigoare de la inceputul secolului XX ca Wiki Leaks au vatamat interesele americane, dar va fi foarte greu de demonstrat.

Uite aici pronosticul meu:
Manning se duce la inchisoare pentru 5-8 ani (din care va executa 3), iar Wiki Leaks nu va fi adusa in instanta.

Despre continutul mesajelor, ar trebui sa auzim inregistrarile secrete ale altor tari cu privire la cum vorbesc ei despre americani, inainte de a cataloga diplomatia americana ca lipsita de respect.

Personal, mi se pare ca sint mai mult decit retinuti si respectusi.

PS de unde pina unde hackers????

tepes 30-11-2010 - 17:21

Dictatura banului, sau mai frumos spus ” capitalismul”, a reusit pe deplin spalarea creeielor in USA!!!! Daca a-ti vorbi cu un american republican,ve-ti fi uimit cat sunt de manipulati, rai , needucati, individualisti si , as zice chiar prosti……puterea corupe, asa ca nu ma surprinde ceea ce cred americanii despre altii…..pardon, jidanii de fapt ei sunt care conduc USA si lumea de fapt….

jan dinu 30-11-2010 - 17:43

Cei care le-au lansat pe piatza
dirijate prin „infractorul „de 23 ani
in uniforma militara au neglijat un
-” mare amanunt ” …ca baiatul nu putea avea – SC – in trepte de-a accesa la nivelul lui atitea informatii !
Gogoasha pusa in – miscare – merge doar
la credulii care zilnic sunt stapiniti
de „febrilitatea stirilor puse
in circulatie ca – piinea cea de toate zilele – !Natanaiahu n-are nici-o porecla ….de „teflon „…??
Acum pricepeti care-i chesta ??
JD-USA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult