Acasa InternationalBasarabia Preşedintele Nicolae Timofti, invitat în capitala României

Preşedintele Nicolae Timofti, invitat în capitala României

scris de M.A.B.
4 afisari

Preşedintele Nicolae Timofti a primit miercuri, de la ambasadorul Marius Lazurcă, invitaţia de a veni în capitala României, Bucureşti.

Presedintele Nicolae Timofti

R Moldova: Presedintele Nicolae Timofti

De fapt, este vorba despre o reconfirmare a invitaţiei telefonice pe care Traian Băsescu i-a făcut-o în ziua în care a fost ales preşedinte al Republicii Moldova. Atunci, Nicolae Timofti a anunţat că prima vizită o va face la Bruxelles, la UE, iar, cea de a doua, în capiatala României, Bucureşti.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă.

Timofti a spus că rămâne „pe poziţia fermă că Republica Moldova şi România sunt două state care trebuie să discute planuri care pot fi realizate, în special, în calitate de parteneri în procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană”, se precizează într-un comunicat primit la redacţie.

De asemenea, preşedintele Republicii Moldova a transmis mulţumiri omologului său pentru tot sprijinul acordat Republicii Moldova şi a menţionat că una dintre formele unui parteneriat practic şi eficient este colaborarea pe direcţia sincronizării legislaţiei Republicii Moldova cu cea europeană, accentuând economiile substanţiale a surselor financiare şi timpului, necesare pentru traducerea actelor legislative.

La rândul său, ambasadorul Marius Lazurcă a afirmat că doreşte deschiderea „unui dialog politic cu instituţia prezidenţială a Republicii Moldova, un dialog care să îmbunătăţească şi să îmbogăţească relaţia pe care o avem deja cu celelalte instituţii. Credem că există un sprijin popular puternic pentru integrarea europeană şi credem că elita politică, aflată la guvernare, are sprijinul electoral necesar pentru a duce acest mandat, deloc simplu, cu valoare istorică”.

Acum Republica Moldova este în cea mai potrivită poziţie pentru a amplifica procesul de integrare europeană şi România este gata sa dea o mână de ajutor bazată pe experienţa recentă „, a menţionat ambasadorul Lazurcă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult