Acasa InternationalBasarabia Presedintele R.Moldova spune NU Kremlinului: Daca soldatii pleaca la Moscova, atunci nu merg eu. Cum sa participi alaturi de armata care ne-a adus comunismul?

Presedintele R.Moldova spune NU Kremlinului: Daca soldatii pleaca la Moscova, atunci nu merg eu. Cum sa participi alaturi de armata care ne-a adus comunismul?

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Presedintele interimar al Republicii Moldova nu va participa la festivitatea dedicata zilei de 9 mai de la Moscova, transmite Vocea Basarabiei. „Daca pleaca soldatii moldoveni la Moscova, atunci nu merg eu”, a declarat sambata, 24 aprilie, Mihai Ghimpu, in cadrul emisiunii ,”Istoria in miscare” la postul de radio Vocea Basarabiei.


Mihai Ghimpu a spus ca decizia a fost anuntata si in cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana. Cu 2 luni in urma Mihai Ghimpu a primit o invitatie din partea presedintelui rus, dar in ea nu stipula participarea soldatilor.

Presedintele interimar a mai declarat ca nu sunt motive pentru care Republica Moldova ar participa la parada de 9 mai: “Cum sa participi alaturi de aceasta armata care ne-a adus comunismul, ne-a deportat in Siberia, ne-a colectivizat, ne-a provocat foamete? Si astazi se afla in cetatea lui Stefan cel Mare. Aceasta armata a stat la baza formarii Transnistriei. Un popor nu a castigat niciodata, daca in prim plan nu a fost demnitatea”.

CITITI MAI MULT AICI

0 comentariu

beduinul schiop 29-11-2010 - 20:19

Il lasa Basescu sa campeze in Gradina Botanica?

smiley 29-11-2010 - 20:22

Si cum se incalzeste? Ii trage teava de la CET Grozavesti, sau vine cu nevestele?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult