Acasa InternationalBasarabia UPDATE: Presedintele R.Moldova vine la Bucuresti

UPDATE: Presedintele R.Moldova vine la Bucuresti

scris de Ziua Veche
3 afisari

 .

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va efectua, marti si miercuri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia sefului statului roman, Traian Basescu. In cursul zilei de marti, presedintele interimar al Republicii Moldova se va adresa Parlamentului de la Bucuresti, dupa cum au decis Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor pe 13 aprilie, raspunzand astfel unei solicitari adresate de presedintele Traian Basescu, scrie Agerpres. Tot marti, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti ii va acorda sefului statului moldovean titlul de Doctor Honoris Causa, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in Aula Magna.

  

Potrivit programului – citat de Jurnal.md – dupa sosirea la Bucuresti, in dimineata zilei de 27 aprilie, Presedintele Mihai Ghimpu va depune o coroana de flori la „Mormantul Ostasului Necunoscut” din Parcul Carol I. In dimineata aceleiasi zile Mihai Ghimpu va avea, la Palatul Cotroceni, o intrevedere tete-a-tete cu Presedintele Romaniei Traian Basescu, dupa care vor urma convorbiri cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale. Ulterior, este planificata ceremonia semnarii unui set de acorduri bilaterale de colaborare in diferite domenii.

La Bucuresti, Mihai Ghimpu se va intalni cu presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in cadrul careia va fi semnat protocolul de colaborare intre Parlamentele Republicii Moldova si Romaniei. Potrivit agendei, presedintele interimar va rosti un discurs in sedinta largita a Parlamentului Romaniei, la care vor participa si sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

Presedintele Mihai Ghimpu are planificat si un dejun de lucru cu prim-ministrul Romaniei Emil Boc. Programul primei zile prevede si intrevederea lui Mihai Ghimpu cu un grup de oameni de afaceri din Romania, la Camera de Comert si Industrie, si cu primarul general al municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu.

In dimineata zilei de 28 aprilie, Mihai Ghimpu urmeaza sa se intalneasca cu Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dupa care delegatia oficiala a Republicii Moldova se va deplasa la Suceava si Iasi. La Manastirea Putna presedintii Mihai Ghimpu si Traian Basescu vor depune coroane de flori la mormantul lui Stefan cel Mare si Sfant, dupa care vor avea o intalnire cu inaltpreasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si Parintele Melchisedec, Staretul Manastirii Putna.

La Iasi, Mihai Ghimpu are planificate intrevederi cu autoritatile locale, precum si o vizita la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, unde se va intalni cu studentii si conducerea Universitatii.

Din componenta delegatiei, care il insoteste pe Mihai Ghimpu, fac parte ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca, ministrul Economiei, Valeriu Lazar, ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Anatol Salaru, ministrul Educatiei, Leonid Bujor, ministrul Mediului, Gheorghe Salaru, ministrul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei, Valentina Buliga, ministrul Constructiilor si Dezvoltarii Regionale, Marcel Raducan, ministrul Tineretului si Sportului Ion Cebanu, consilierul prezidential in probleme de politica externa si integrare europeana, Mihai Balan, deputatul, Oleg Bodrug, primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca si alte persoane oficiale.

5 comentarii

Stewe 30-11-2010 - 23:52

Ar trebui sa avem si 10 amirali cate unu pentru fiecare barca pe care o mai avem…
Si evident 1.000 de maresali aceasta este ”çapacitatea”Conducatorului…

karadeniz 01-12-2010 - 01:23

Cred ca presedintele va face, in stilu-i caracteristic o surpriza si il va mai tine pe amiralul Marin inca un an. In ianuarie va incepe scandalul cu pensionarii militari, activii nu au mult nici ei. Presedintele are nevoie de un om care sa-l sustina neconditionat.

fish 01-12-2010 - 07:32

Stati linistiti ca seful SMG nu e pe lista voastra.
Va fi o mare surpriza!

nik 01-12-2010 - 09:13

la fiecare stea data si o suma de bani in plus e mult prea mult cand te gandesti ca nu fac aproape nimic.tot greul care il mai are armata il duc tot cei cu grade mici dar bani cei multi ai iau generali

Armagheddonus 01-12-2010 - 12:52

Din surse transatlantice va putem spune, in premiera credem, ca noul sef al Statului Major General va fi Emil Boc. Nu este niciun fel de confuzie. Actualului prim-ministru i se va acorda gradul de general cu patru sau cinci stele si va prelua functia chiar la trecerea dintre ani, in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie. Se pare ca Traian Basescu nu a gasit o solutie mai buna; niciunul dintre dobitocii si impostorii de cariera care ravneau aceasta functie nu il depasea in idiotenie, tembelism si pofte licuriciene pe Emil Boc. In felul acesta, consolidand pozitia serviciilor secrete din armata, Traian Basescu este convins ca va tine in continuare armata cu botul pe labe. Informatiile au fost confirmate de generalul Gregorian Groparu, consilier al ministrului Apararii Nationale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult