Acasa InternationalBasarabia Primarii din România și Republica Moldova nu mai vor graniţe

Primarii din România și Republica Moldova nu mai vor graniţe

scris de M.A.B.
79 afisari

Un număr de 1.000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, reuniți la Palatul Parlamentului în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova, au votat, duminică, pentru eliminarea granițelor birocratice între cele două state, informează un comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

primari romania moldova‘Am convingerea că împreună punem astăzi cărămizi solide la garantarea bunăstării populației din România și Republica Moldova. Prin intermediul înfrățirilor așezăm temeliile durabile pentru o Românie capabilă. Conectăm localități, județe și raioane pentru a conecta malurile de Prut’, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste.

Sursa citată precizează că în cadrul reuniunii au luat cuvântul primari ai celor mai mari orașe din România și Republica Moldova, de la București, Chișinău, Iași, Pitești, dar și ministrul Comunicațiilor Marius Bostan.

„La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire și parteneriat, care stabilesc acțiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale”, anunță comunicatul citat.

Conferința a fost organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Grupul inter-parlamentar ‘Prietenii Unirii’, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene și în parteneriat cu Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS