Acasa InternationalBasarabia UPDATE Primele permise de mic trafic la frontiera vor fi inmanate la Chisinau in prezenta premierului Emil Boc

UPDATE Primele permise de mic trafic la frontiera vor fi inmanate la Chisinau in prezenta premierului Emil Boc

scris de Ziua Veche
2 afisari

.

UPDATE 14.05

 

“Noi suntem acum pe drumul spre marea unire in Uniunea Europeana, Romania si Moldova au acum drumul comun spre aceeasi destinatie”, a mai declarat Emil Boc in cadrul ceremoniei de acordare a permiselor, potrivit Unimedia. 

 

Premierul Vlad Filat a tinut sa precizeze ca, “Republica Moldova este o tara europeana cu cetateni europeni care au dreptul la tot ceea ce e mai bun (…) noi suntem insistenti si in continuare, hotarati in actiuni si nu in declaratii”. Confrom Realitatea TV, vizita premierului roman in Republica Moldova a stranit insa si nemultumiri, deoarece, programul Consulatului roman de la Chisinau a fost dat peste cap, persoanele care doreau sa-si ridice vizele fiind nevoite sa astepte in frig mai multe ore.

 

UPDATE 13.15 

 

Premierul Emil Boc si omologul sau moldovean, Vlad Filat, au inmanat miercuri primele 17 permise de mic trafic pentru cetatenii moldoveni, printre beneficiarii acestora aflandu-se si parinti ai caror copii studiaza la universitati din Romania. Potrivit Mediafax, la finalul ceremoniei, seful executivului de la Bucuresti a asigurat autoritatile de la Chisinau ca Romania va rezolva cu promptitudine toate cererile de atribuire a permiselor de mic trafic la frontiera si va urgenta procedurile de acordare a cetateniei romane pentru locuitorii Republicii Moldova. La randul sau, Filat a precizat ca acordul de mic trafic la frontiera intre Romania si Republica Moldova reprezinta un pas enorm pentru cetatenii Republicii Moldova in a obtine dreptul de libera circulatie si a adugat ca “pentru a indeplini acest obiectiv, avem nevoie de prieteni sinceri, iar Romania este un exemplu in acest sens”.

Premierul Romaniei efectueaza miercuri o vizita la Chisinau, prilej cu care va inmana primul permis de mic trafic de frontiera, in baza acordului incheiat anterior intre Romania si Republica Moldova. Permisul va pemite cetatenilor moldoveni sa circule in tara noastra pe o raza de 50 de kilometri in jurul granitei, pe durata a 90 de zile. Potrivit unui comunicat al Guvernului, inaintea plecarii la Chisinau, premierul a declarat ca acest moment “ofera posibilitatea Romaniei si Republicii Moldova sa beneficieze de o facilitate europeana, iar implementarea acestui acord va fi un test pentru ambele state”. Seful executivului de la Bucuresti a mai adaugat ca, in opinia sa, Republica Moldova trebuie sa inceapa acnul acesta negocierile cu Uniunea Europeana pentru Acordul de liber schimb si pentru liberalizarea vizelor pentru cetatenii moldoveni. In cadrul vizitei la Chisinau, Emil Boc se va intalni cu presedintele intermar Mihai Ghimpu si Vlad Filat.

0 comentariu

Chris P. 29-11-2010 - 15:04

…din categoria „am un fiu deci nu sunt gay”…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult