Acasa InternationalBasarabia Principesa Moştenitoare Margareta, în Republica Moldova. Incidente VIDEO

Principesa Moştenitoare Margareta, în Republica Moldova. Incidente VIDEO

scris de M.A.
28 afisari

Incidente la Chişinău. In perioada 7-10 octombrie 2013, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei efectueaza o vizita in Republica Moldova.

Principesa Margareta la Chisinau incidente la Monumentul lui Stefan cel Mare

Principesa Margareta la Chisinau - incidente la Monumentul lui Stefan cel Mare

Opt simpatizanţi comunişti au blocat marţi calea Principesei Margareta şi Principelui Radu, care au venit la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău pentru a depune flori, transmite Publika TV. Simpatizanţii comunişti, îmbrăcaţi în haine închise la culoare, le-au interzis reprezentanţilor Casei Regale să depună coroana de flori în faţa Monumentului lui Ştefan cel Mare, aşa cum fac toţi cei care vin să se închine Domnitorului.

Simpatizanţii comunişti au scandat: „Prinţul român în Moldova e străin!”, „Trăiască şi-n florească Republica Moldovenească!” şi „Afară din Moldova!”.

Cu toate acestea, Principesa Margareta şi Principele Radu s-au închinat la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi au pus coroana de flori mai într-o parte, pentru că în mijloc se aflau activiştii comunişti.

Întâlnire cu prim-ministrul Iurie Leancă

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut marţi o întrevedere cu Principesa Margareta a României, şi Principele Radu, anunţă Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului din Republica Moldova. Şeful Executivului a salutat călduros prezenţa familiei princiare la Chişinău. „Vă mulţumesc pentru această deschidere şi vă sunt recunoscător pentru sprijinul constant”, a menţionat Iurie Leancă. Prim-ministrul s-a referit la donaţiile făcute de Casa Regală în mai multe instutuţii de învăţămînt din Republica Moldova.

Principesa Moştenitoare Margareta, în Republica Moldova

Principesa Moştenitoare Margareta si Iurie Leanca, în Republica Moldova

La rîndul său, Principele Radu a anunţat sprijin în parcursul european al Republicii Moldova, precizînd că „tot ce pare de netrecut, se poate trece”. Alteţa Sa a mulţumit Premierului pentru ospitalitate: „Suntem foarte încîntaţi că cele mai importante instituţii ale statului din Republica Moldova ne-au deschis uşile în aceste trei zile”.

Părţile au mai discutat despre proiectele iniţiate cu susţinerea financiară a României, cum ar fi gazoductul Iaşi-Ungheni, dar şi despre reconstrucţia unor poduri. La final, părţile au făcut schimb de cadouri. Premierul le-a dăruit o faţă de masă lucrată manual.

Dineu oferit de primarul Dorin Chirtocă

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut, în seara zilei de luni, o întrevedere cu membrii Familiei Regale a României, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, primarul Dorin Chirtoacă a calificat drept „foarte importantă şi istorică” vizita membrilor Familiei Regale. „Este o mândrie şi o onoare pentru municipiul Chişinău să-i întâmpinăm pe Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. Este o onoare pentru Basarabia, ca să-i găzduiască pe cei care o merită şi au toată legitimitatea să se afle aici or, Regele nu este disputat. Este acelaşi Rege pentru România, cât şi pentru Basarabia”, a subliniat Dorin Chirtoacă. În aceeaşi ordine de idei, primarul general a opinat că „am fi avut mult mai mult de câştigat, dacă am fi fost un singur stat, cu o singură lege şi un singur Rege”. „Dar mai sunt lucruri de făcut şi să reuşim să facem dreptate şi pentru Basarabia împreună”, a concluzionat primarul de Chişinău.

Principesa Moştenitoare Margareta, în Republica Moldova

Principesa Moştenitoare Margareta si primarul din Chisinau, Dorin Chirtoaca

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a menţionat că se află pentru prima dată pe teritoriul Republicii Moldova, exprimând, în context, că este foarte emoţionată, dar şi foarte bucuroasă în acelaşi timp. „Vreau să Vă mulţumesc pentru invitaţia şi primirea mea aici şi vreau să vă spun că mă simt atât de mult acasă”, a recunoscut Principesa Moştenitoare Margareta.

La rândul său, Principele Radu al României la fel a ţinut să-i mulţumească primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru invitaţia de a vizita Chişinăul. „Vă spun că, spre regret, Majestatea Sa Regele Mihai I nu a mai putut veni aici din anul 1941. Însă Moştenitoarea Coroanei Regale îl reprezintă cu cinste şi va face, în zilele următoare, „un arc de cerc” pe teritoriul Republicii Moldova, pe care poate îl vom înţelege odată în toată importanţa lui”, a remarcat Principele Radu.

De asemenea, în seara zilei de ieri primarul Dorin Chirtoacă a oferit un dineu oficial, cu prilejul vizitei Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu.

Amintim că acum o lună, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Peleş. Edilul Chişinăului este primul cetăţean al Republicii Moldova, decorat de către Casa Regală a României.


Programul vizitei este urmatorul:

Luni, 7 octombrie

Ora 20:00 – Dineu oferit de Primarul Municipiului Chişinău, dl. Dorin Chirtoaca.

Marţi, 8 octombrie

Ora 09:40- 10:25 – Altetele Lor Regale participa la Reuniunea solemnă a Academiei de Ştiinţe a Moldovei organizata in onoarea vizitei lor. In cadrul ceremoniei Principesa Mostenitoare va primi Medalia Dimitrie Cantemir, Principele Radu va rosti o alocutiune.

Ora 10:40 – 10:50 Altetele Lor Regale vor participa la o ceremonie de depunere flori la statuia lui Ştefan cel Mare.

Ora 11:00-11:45 Altetele Lor Regale se intalnesc cu Prim-ministrul Republicii Moldova,dl. Iurie Leancă.

Ora 12:00-13:00 Altetele Lor Regale participa la Ceremonia de conferire Majestatii Sale Regele Mihai a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Agrare de Stat.

Ora 14:00-15:45 Principele Radu viziteaza mânăstirea Curchi.

Ora 17:00-17:15 Principesa Mostenitoare si Principele Radu participa in orasul Balti, la deschiderea Zilelor Regiunii de Nord a Republicii Moldova.

Ora 17:15-18:15 Altetele Lor Regale viziteaza Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Se vor lansa volume ale Familiei Regale a României.

Miercuri,9 octombrie

Ora 08:45 Principele Radu intalneste pe Monseniorul Anton Coşa, Episcopul Romano Catolic de Chisinau.

Ora 09:30-10:30 Principesa Mostenitoare si Principele Radu viziteaza Universitatea de Stat din Chişinău.

Ora 11:00 – 11:45 Altetele Lor Regale sunt primite de Preşedintele Republicii Moldova, Excelenta Sa dl. Nicolae Timofti.

Ora 12:00 – 12:30 Principesa Mostenitoare viziteaza Misiunea Sociale Diaconia.

Ora 12:45 -13:30 Principesa Mostenitoare viziteaza Unitatea de Transplant din cadrul Spitalului Clinic Republican.

Ora 14:00- 14:45 Principele Radu viziteaza Liceul Ion Luca Caragiale din Orhei.

Ora 16:30-17:30 Principele Radu viziteaza Liceului Ion Creangă din Soroca.

Ora 17:45-18:30 Principele Radu viziteaza localitatea Regina Maria si se intalneste cu locuitorii satului.

Ora 20:30 Altetele Lor Regale participa la dineul oferit de vicepreşedinţii Parlamentului Republicii Moldova, dl. Oleg Bodrug, dl. Adrian Cându si dna. Liliana Palihovici.

Joi, 10 octombrie

Ora 11:00 Altetele Lor Regale intalnesc pe ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei.

Ora 12:00 – 13:00 Altetele Lor Regale viziteaza Liceul ,,Regele Mihai” din Cimişeni.

Ora 14:00-14:30 Altele Lor Regale intalnesc pe ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Ora 14:45-15:45 La resedinta Romaniei, Principesa Mostenitoare are o intrevedere cu reprezentanţi ai ONG-urilor din Republica Moldova.

Ora 14:45-16:00 Principele Radu se intalneste cu membrii Uniunii Scriitorilor din Moldova. Lansarea unor volume ale Familiei Regale a României.

49 comentarii

salut 08-10-2013 - 16:41

Adica, „Duda strikes again! „.

Hehehe, chiar si moldovenii neaosi iubesc nespus casa regala care s-a pisat pe ei ca sa-si pastreze tronul, n-asa?

pathfinder 08-10-2013 - 17:02

1. Sub conducerea casei regale a fost creata Romania mare.
2. Dupa (hmm) cedarea Basarabiei casa regala nu si-a pastrat tronul prea mult. N-asa?
3. In cele din urma, e politica, Salutule. Cateodata, in domeniul asta, lingi…. Nu insist.

4. Duda e intr-adevar duda. Zero barat. Aschimodie. Cum mai vrei sa-i zici.

5. Declaratiile lui Chirtoaca sunt de subliniat!:
5.1 Este o onoare pentru Basarabia, ca să-i găzduiască pe cei care o merită şi au toată legitimitatea să se afle aici or, Regele nu este disputat.
5.2 Este acelaşi Rege pentru România, cât şi pentru Basarabia.
5.3 „am fi avut mult mai mult de câştigat, dacă am fi fost un singur stat, cu o singură lege şi un singur Rege.
5.4 Dar mai sunt lucruri de făcut şi să reuşim să facem dreptate şi pentru Basarabia împreună.

EOM

pathfinder 08-10-2013 - 17:03

Scuzati greselile.
Multitasking…

salut 08-10-2013 - 19:44

1. Irelevant. Prima unire s-a facut de altcineva, si inca cu multa inteligenta romaneasca. Pentru Romania Mare au murit in razboi sute de mii de romani (ca sa-i dezrobeasca pe iobagii aia de pe la Cluj, ca sa poata, azi, slugile sa-si injure eliberatorii) ; singurul merit al casei regale e ca nu s-a pus de-a curmezisul evenimentelor.
2. Exact. Dar asta nu inseamna ca si-ar fi pierdut tronul din cauza cine stie carui gest eroic catre poporul care i-a permis sa se numeasca casa regala din (mai aproape de adevar) „nimeni-n-drum”, ce erau pana in 1866
3. Da. Dar e vorba de MASURA. Unii au un apetit special spre „a linge”. Iar altii, spre a linge lingaii. Fiecare dupa puterinta.
4. OK
5. O singura persoana. Poate gandi cum vrea. Nu reprezinta „vocea poporului”, cel putin nu pe subiectul asta.

Miky 08-10-2013 - 22:51

Daca nu era Casa Regala si Romania nu avea un Rege dintr-o famile de regi europeni (nu domnitori neaosi, aia erau vasali la turci), astazi Romania nu exista, era parte la turci, parte la unguri, parte la rusi.

Paul din Ohio 12-10-2013 - 04:00

Mai Ratacitule-Grecotei Salut
Esti un I DIo T

urbos 09-10-2013 - 11:03

Am observat ca bolsevicii se tot iau de Duda asta, desi omu saracu n-are nici o treaba. Si nici rau nu face.

pathfinder 09-10-2013 - 11:07

Nu stiu pe cine faci tu bolsevic, daca te referi la mine esti in eroare. Mare eroare!

Se tot iau unii de Duda ca e sarac cu duhul. (cel putin)
De aia.

urbos 09-10-2013 - 11:10

Pe ce te bazezi? A zis ceva rau da scarba matale de la Cotroceni?

pathfinder 09-10-2013 - 11:15

🙂
1. Ala de la Cotroceni nu e „scarba” mea.
2. La intrebari caragialistice n-am sa-ti dau satisfactie…

urbos 09-10-2013 - 11:25

N-ai ce spune. La viermii basisti singurul criteriu e ce-i place sau nu-i place scarbei securiste Basescu. Ca orice comunist imputit, uraste Casa Regala. Bietii basisti, care in dementa lor senila se cred anticomunisti, chiar daca ling o lepra comunista, sint obligati sa suporte schizofrenia si sa caute cu disperare o iesire, caci sa se apuce sa-l urasca si ei pe rege e prea evident, asa ca si-au gasit un element pe post de paratrasnet, pe care pot sa-si descarce ura basista, bietul Duda.

pathfinder 09-10-2013 - 11:33

Boulene, te-ai dus prea departe.
1. N-am stiut ca nu-i place lu Basescu. Dar daca asa spui tu, fie.
2. Nu urasc casa regala. Din contra.

Cu ceva ai si tu dreptate: bietul Duda….

urbos 09-10-2013 - 11:51

Nu mai sulete, ca am vazut ca esti cam greut de cap, leprei nationale Basescu nu-i place Casa Regala, il uraste pe regele Mihai, iar voi, ca niste potai, ca sa mimati in continuare anticomunismul vostru schizofrenic, va orientati impotriva irelevantului Duda.

urbos 09-10-2013 - 11:52

Sa nu-mi zici ca nu stii ca Bashina il uraste pe rege, te rog frumos. Sinteti voi de cacat, bolnavi psihic, dar nu spune ca nu cunosti tezele marelui carmaci.

pathfinder 09-10-2013 - 12:31

Bre, bine ca-i stii tu tezele.

Ai spus si tu ceva adevarat in postarea ta: „irelevantului Duda”

urbos 09-10-2013 - 12:35

Te ascunzi in cacat ma penibilule.

UnUL 09-10-2013 - 15:09

Și e fost turnător, fiu de PSD-ist, implantat probabil deliberat în familia regală pe post de cal troian.

urbos 09-10-2013 - 15:25

Adica raspunde la ordinele Kiorului? Esti tare ma, p-asta n-o mai auzisem. Hahahahaha! Ce mizerii puteti sa scoateti din voi, viermi basisti.

UnUL 09-10-2013 - 15:30

Buboșel, ești idiot – lucru deja știut.

Antibasistul 09-10-2013 - 16:04

Retardatule basist UnUL, lumea intrega stie deja ca adevarații idoți sinteți voi basistii!

UnUL 09-10-2013 - 17:25

Copy-paste nr. 445

Camelian Propinatiu 08-10-2013 - 17:14

Pe comunisti, nici Lenin nu i-ar intelege azi. Sunt ilogici: nici cu Basescu, nici cu Monarhia! Cam la fel sunt consiliati si politicenii nostri in postromânism:
http://www.scribd.com/doc/79004558/Camelian-Propinatiu-Postromanismul

pathfinder 08-10-2013 - 17:26

Aia n-s comunisti „adevarati”.
Doar niste rusi/rusofoni platiti.
Sau doar talambi.

Da’ trebuia sa spui si tu ceva sa-ti promovezi cartea a 1000-a oara.
Right?

Gore 08-10-2013 - 17:50

Imi plashi cum si zbushiuma shiotorflashii! Poati ca faina di mamaliga ii di vina, stuchi-i-ar matzele di neam de bosonfaji!

pathfinder 08-10-2013 - 18:04

Stuchi-te-as.

Gore 08-10-2013 - 19:15

„… ca la asta se pricepe mai tot prostu”, vorba Scriitorului. Eu m-am referirt la adunatura de neobolsevici turbati, care se mai cred si neaosi moldoveni… Unde dai si unde crapa!

pathfinder 09-10-2013 - 08:00

Mda. M-am grabit.
„Unde dai si unde crapa!”

pathfinder 09-10-2013 - 08:20

“… ca la asta se pricepe mai tot prostu”
… tu ai stuchit primul…

Cosmin 08-10-2013 - 18:13

Rusi? Pe ala cu portavocea il cheama Muntean, cel de langa (ala de agita cu pumnul) il cheama Ungurean. Zi-le pe nume – animale spalate pe creier!

pathfinder 08-10-2013 - 18:16

„Doar niste rusi/rusofoni platiti.
Sau doar talambi.

pathfinder 08-10-2013 - 18:16

„Zi-le pe nume – animale spalate pe creier!”
CORECT!

UnUL 08-10-2013 - 19:09

Sa le spunem „mankurti”.

Antibasistul 09-10-2013 - 16:06

Mankuti=basistii!

UnUL 09-10-2013 - 17:27

Cuvântul „mankut” nu există. Mai caută și tu prin dicționare!

Antibasistul 09-10-2013 - 19:22

Bou basist, ca toți basistii, a fost doar o greseala de tastare, lipseste un r !

UnUL 09-10-2013 - 19:36

Mda! Asta spui tu. Dar având în vedere nivelul tău de cultură la piciorul broaștei, există serioase motive de îndoială.
Și – copy-paste nr, 237

Antibasistul 09-10-2013 - 20:31

Bou basist cind tu si cretinii tai basisti veți crapa sufletele voastre BLESTEMATE VOR MERGE IN IAD!!!!!

UnUL 12-10-2013 - 10:22

Bășinel, ai vrea tu, eu deja mi-am rezervat locul în paradis. Peste vreo 40 de ani.

IngerAlbastru 09-10-2013 - 09:02

Oamenii isi risca viata in aceste locuri salbatice cu vizitele oficiale care nu sint aranjate corect de responsabilii cu protocolul din zona de peste Prut.
Protestantii nu trebuiau sa fie pe poza mare deloc … poate departe undeva!!!
Eu nu m-as fi dus nici platit acolo in estul foarte salbatic, ca in jungla, ce mai!!!

pathfinder 09-10-2013 - 09:18

Multe „locuri salbatice” in capul blondelor. (la figurat, stai linistita…)
Si ce „jungla” intre picioare… (iarasi la figurat, stai linistita…)

IngerAlbastru 09-10-2013 - 09:24

Daca te-ai nascut si traiesti acolo te-ai obisnuit cu atmosfera, pentru altii este jungla, chiar si pentru localnici care pleaca la munca pentru o vreme de acolo!!! … cand se intorc nu le mai convine nimic. Si sint blonde cu duzina care nu se mai acomodeaza cu fosta familie.

pathfinder 09-10-2013 - 09:34

„Daca te-ai nascut si traiesti acolo te-ai obisnuit cu atmosfera”
Da’ tu de unde stii chestia asta?!?
Pe bune….

IngerAlbastru 09-10-2013 - 09:44

Pentru mine lumea nu este asa de mare si se intampla sa am cunostinte de acolo care lucreaza aici, tineri cu facultati din parinti tot foarte educati in Moscova dar romani, vor sa castige ceva sa aibe un start mai usor in viata cu logodnica/l lasat acasa care nu le intelege deloc deja dupa 2 ani de absenta, timp in care au fost si acasa pentru Sarbatorile de Craciun.
Au si lucrat la mine cativa baieti super calificati si manierati.

pathfinder 09-10-2013 - 10:16

🙂
Atat.

IngerAlbastru 09-10-2013 - 10:19

Eu am si versiunea mai vasta pentru 2 romane insa redactia nu accepta multe palavre de la mine. Daca citam ceva din biblia pocaitilor era loc … 🙁

pathfinder 09-10-2013 - 10:23

Lista Olguto, lista…

IngerAlbastru 09-10-2013 - 10:36

Acum vrei sa lista alora cu salcia si lianele crescute intre picioare??? si unde-si fac brazilian …

pathfinder 09-10-2013 - 10:48

Nu bre.
De fiecare data cand te iei de romani/evrei/tigani/pocaiti am sa-ti spun:
LISTA OLGUTO!
LISTA!

IngerAlbastru 12-10-2013 - 05:31

Vezi ca singur te declari dement cu atitea forme de exprimare personalizata!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult