Proteste împotriva prezenţei armatei ruse în Moldova | Ziua Veche
Acasa InternationalBasarabia Proteste împotriva prezenţei armatei ruse în Republica Moldova

Proteste împotriva prezenţei armatei ruse în Republica Moldova

scris de D.P.
2 afisari

Vlad Filat, prim-ministrul Republicii Moldova, consideră că militarul rus care a împuşcat duminică mortal un tânăr de 18 ani în zona de securitate dintre regiunea separatistă transnistreană şi zona controlată de autorităţile de la Chişinău nu a avut motive întemeiate pentru a face acest lucru.

Proteste împotriva prezenţei armatei ruse în Republica Moldova (union.md)

Vlad Filat a calificat incidentul ca fiind unul ‘grav şi regretabil’, dar a chemat la calm. ‘Situaţia trebuie să fie administrată prudent şi cu responsabilitate’, a declarat marţi presei Vlad Filat. El a menţionat că guvernul întreprinde toate măsurile pentru a asigura o anchetă corectă, precizând că din informaţiile pe care le deţine ‘nu au existat motive ca să fie omorât un om’, transmite Agerpres.
Tânărul ucis, Vadim Pisari, era membru al Partidului Liberal Democrat, condus de Vlad Filat. Câteva sute de persoane au protestat marţi în apropierea oraşului Vadul lui Vodă, nu departe de locul unde un tânăr a fost împuşcat duminică de către un militar din forţele de pacificare ruse. Protestul a fost organizat de locuitorii satului Pârâta, localitatea din care era tânărul de 18 ani, dar au participat şi mulţi locuitori ai Chişinăului, în special veterani ai conflictului armat de pe Nistru.

Aceştia au cerut scoaterea postului de pacificatori din localitate, dar şi evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. ‘Cerem retragerea armatei ruse şi pedepsirea militarului vinovat’, a declarat unul dintre protestatari Incidentul s-a produs duminică, 1 ianuarie, în jurul orei 07.00. Tânărul de 18 ani ar fi trecut de câteva ori cu automobilul pe lângă postul forţelor de pacificatori fără să oprească la cererea acestora. Şeful postului a tras câteva focuri din arma de dotare, iar un glonte l-a rănit grav la spate pe tânăr, care a decedat câteva ore mai târziu la spital.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult