Acasa InternationalBasarabia „Mosia familiei Voronin”, in atentia Procuraturii Anticoruptie

„Mosia familiei Voronin”, in atentia Procuraturii Anticoruptie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Procuratura Anticoruptie cere consiliului municipal Chisinau sa-si anuleze doua decizii luate acum 4 ani, prin care a fost scos la licitatie si vandut terenul din strada Ciocarlia firmei Moldconstruct Market.


Totodata, procurorii solicita primariei Chisinau sa rezilieze contractul de vanzare-cumparare a respectivului teren prin acordul partilor. Asta dupa ce s-a constatat ca in procesul instrainarii lotului au fost incalcate mai multe acte normative, transmite Stireazilei.md. Pe 26 noiembrie, dosarul „mosiei familiei Voronin” din strada Ciocarliei a fost finalizat si expediat Judecatoriei sectorului Centru. In calitate de invinuiti figureaza fostul primar interimar al capitalei, Vasile Ursu, ex-seful Directiei funciare a primariei, Nicolae Craciun, si fostul secretar interimar al consiliului municipal, Nicolae Monastarli. Cei trei functionari sunt invinuiti de neglijenta in serviciu la instrainarea terenului din strada Ciocarliei, care se presupune ca apartine familiei Voronin. Ei pledeaza nevinovati si sunt cercetati in stare de libertate. 

In 2006, consiliul municipal a expus terenul de 2,04 hectare la licitatie la un pret de 3 milioane lei. Concursul a fost castigat de firma Moldconstruct Market, care se presupune ca i-ar apartine lui Oleg Voronin, fiul fostului presedinte, iar pamantul a fost cumparat cu 4,5 milioane de lei. Lotul, situat intr-o zona de lux a capitalei, a fost estimat de experti la un cost de 10 ori mai mare.

Conform planului prezentat la licitatie, pe cele 2,04 hectare urmau sa fie construite 20 de blocuri locative, o biserica, un magazin si un loc de joaca pentru copii. In realitate, insa aici au fost ridicate doar 2 blocuri si 6 case de lux pentru ex-presedintele Voronin, fiul sau Oleg si nepotul Alexei si fiica Valentina Rusu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult