Acasa InternationalBasarabia R. Moldova. 19 secţii de votare pentru alegerile din România

R. Moldova. 19 secţii de votare pentru alegerile din România

scris de M.A.
5 afisari

Persoanele care deţin cetăţenia română îşi vor putea exercita dreptul la vot duminică, 9 decembrie, în cadrul a 19 secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova.

Alegeri in R.Moldova (timpul.md)

R. Moldova. 19 secţii de votare pentru alegerile din România (foto: timpul.md)

Potrivit ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurcă, secţiile de vot vor fi deschise în intervalul orelor 07.00 şi 21.00. Patru dintre cele 19 secţii de votare vor fi deschise la Chişinău: două la Secţia Consulară, una în cadrul Liceului „Gheorghe Asachi”, iar cea de a patra la Liceul „Gaudeamus” din sectorul Ciocana.

Secţii de vot vor fi deschise duminică şi la Bălţi, Ungheni, Cahul, Ialoveni, Ştefan Vodă, Orhei, Nisporeni, Căuşeni, Hînceşti, Călăraşi, Soroca, Cimişlia, Cantemir, Teleneşti, Drochia.

Potrivit sursei citate, cetăţenii români vor putea vota duminică în baza următoarelor acte: paşaport românesc special în care se menţionează domiciliul cetăţeanului în R. Moldova sau în baza paşaportului românesc însoţit de buletin de identitate moldovenesc, iar cetăţenii care se află în R. Moldova, în baza unui permis de şedere vor prezenta paşaportul românesc obişnuit, însoţit de acest permis.

Oficialul român a menţionat că nu vor putea vota duminică la secţiile de votare din Republica Moldova cetăţenii români aflaţi în tranzit. El a solicitat românilor din R. Moldova să-şi verifice actele din timp şi să se asigure că sunt valabile şi a anunţat că pentru informaţii suplimentare Ambasada a deschis un call-center cu nr. 022.855.003.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult