Acasa InternationalBasarabia R.Moldova: Alegeri locale pe 5 iunie

R.Moldova: Alegeri locale pe 5 iunie

scris de M.A.
0 afisari

Parlamentul Republicii Moldova a stabilit, joi, data alegerilor locale pentru 5 iunie. Deputaţii au luat această decizie la solicitarea Partidului Liberal, deşi pe agenda parlamentului nu figura acest subiect.

Alegeri locale in R.Moldova (timpul.md)

Alegeri locale in R.Moldova (timpul.md)

Potrivit Codului electoral, campnia electorală începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor, de când pot fi depuse candidaturile şi listele de candidaţi pentru funcţiile de primari şi consilieri locali. Principala bătălie se va da pentru primăria municipiului Chişinău, capitala Republicii Moldova şi cel mai mare oraş din ţară, unde este concentrată şi cea mai mare parte a economiei. De asemenea, va conta mult şi cum va arăta viitorul consiliu municipal, transmite Agerpres.

Deocamdată, este cunoscut sigur un singur candidat – actualul primar, liberalul Dorin Chirtoacă (32 ani), care a câştigat în mod surprinzător alegerile din 2007, învingându-l în turul doi pe candidatul comuniştilor, considerat favorit. Chiar dacă popularitatea sa pare să fi scăzut în ultimul timp, pe de o parte din cauza unor insuccese în administraţia oraşului, pe de alta din cauza apariţiei între timp a noi politicieni, Chirtoacă rămâne unul dintre favoriţi. Încă nu se cunoaşte cu exactitate care vor fi candidaturile Partidului Comuniştilor şi ale Partidului Liberal-Democrat, formaţiuni care se bucură de o popularitate importantă în Chişinău (40% comuniştii şi 28% liberal-democraţii la ultimele alegeri parlamentare).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult