Acasa InternationalBasarabia R Moldova are preşedinte: Nicolae Timofti a depus jurământul VIDEO

R Moldova are preşedinte: Nicolae Timofti a depus jurământul VIDEO

scris de M.A.
8 afisari

Preşedintele ales Nicolae Timofti a depus vineri jurământul în faţa plenului Parlamentului Republicii Moldova, juraţilor de la Curtea Constituţională şi a corpului diplomatic.

Presedintele Nicolae Timofti a depus juramantul

R Moldova: Presedintele Nicolae Timofti a depus juramantul

Ceremonia de învestire a preşedintelui ales cu 62 de voturi la 16 martie a început la ora 14.00 cu introducerea solemnă a Constituţiei Republicii Moldova şi a Drapelului de Stat, în sala de şedinţe a Legislativului. După aceea, preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase a dat citire deciziei de validare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale, transmite Moldpres.

„Curtea Constituţională a conchis că, la 16 martie, Legislativul a ales prin vot secret preşedintele în conformitate cu legea. La 19 martie, CC a hotărât să confirme rezultatele alegerilor din 16 martie şi a validat mandatul lui Nicolae Timofti. În urma unui sufragiu liber deveniţi cel de-al patrulea Preşedinte al Republicii Moldova„, a spus Alexandru Tănase.

După alocuţiunea lui Alexandru Tănase, preşedintele Nicolae Timofti a rostit jurământul: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea pentru a apăra democraţia, suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova„.

În premieră, Nicolae Timofti a purtat la ceremonie un colan prezidenţial, care este împodobit cu zirconiu, rubine şi un diamant de 0,7 carate.

La ceremonia de învestire a preşedintelui Nicolae Timofti, au participat deputaţi, judecătorii Curţii Constituţionale, membrii CEC, membrii Guvernului, Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie, corpul diplomatic, reprezentanţi ai cultelor, lideri ai partidelor politice, reprezentanţi ai comunităţilor naţional-culturale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult