Acasa InternationalBasarabia R.Moldova, lider în Parteneriatul Estic

R.Moldova, lider în Parteneriatul Estic

scris de M.A.
1 afisari

„În Europa se conştientizează faptul că R. Moldova este lider în grupul de ţări din Parteneriatul Estic”, a declarat preşedintele Comisiei de politică externă a Sejmului polonez, Andrzey Halicki.

Andrzey Halicki in R Moldova (foto Moldpres)

Andrzey Halicki in R Moldova (foto Moldpres)

Deputatul polonez a constatat „cu deplină satisfacţie că, în Europa, există toată susţinerea pentru Parteneriatul Estic, iar autorităţile de la Bruxelles sunt conştiente că diferite ţări din această platformă au situaţii diferite”. Andrzey Halicki a susţinut vineri, la Chişinău, o conferinţă de presă împreună cu omologul său moldovean, Igor Corman, transmite Moldpres. „Această conştientizare provoacă şi un climat favorabil pentru investiţii, pentru colaborarea economică, ceea ce are ulterior impact asupra societăţii”, a adăugat preşedintele Comisiei pentru politică externă din Legislativul de la Varşovia.

Referindu-se la conflictul transnistrean, parlamentarul polonez a declarat că „nu există îndoială că nu poate să existe stat în stat”. Dar, pentru soluţionarea diferendului, el consideră că trebuie să existe „bunăvoinţă nu doar din partea Moldovei şi Uniunii Europene, dar şi din partea Federaţiei Ruse”.

La rândul său, Igor Corman, preşedintele Comisiei de politică externă şi integrare europeană a Parlamentului de la Chişinău, a informat că cele două Legislative vor semna un protocol de colaborare la finele lunii martie, când în Republica Moldova este aşteptat premierul polonez Donald Tusk. În această săptămână, Moldova a fost vizitată de delegaţii de parlamentari din România şi Polonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult