Moldova: Bălan propus şef al SIS. Studii in România, Germania | Ziua Veche
Acasa InternationalBasarabia R Moldova: Mihai Bălan, propus şef al SIS. Studii în România şi Germania

R Moldova: Mihai Bălan, propus şef al SIS. Studii în România şi Germania

scris de M.A.B.
18 afisari

Serviciul de Informaţii şi Securitate al R Moldova ar putea, în sfârşit, să aibă director. Diplomatul Mihai Bălan a fost propus marţi de preşedintele Nicolae Timofti.

R Moldova: Mihai Bălan, propus şef al SIS. Studii în România şi Germania

R Moldova: Mihai Bălan, propus şef al SIS. Studii în România şi Germania

Presa de la Chişinău s-a întrecut să scoată în evidenţă faptul că este vorba despre tatăl celebrului cântăreţ Dan Bălan (O-Zone – Dragostea din tei), trecând pe planul doi sau ignorând astfel ce este mai important.

“În conformitate cu Legea privind Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova, preşedintele Nicolae Timofti a transmis Parlamentului propunerea de a examina candidatura domnului Mihai Bălan pentru numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate”, se precizează într-un comunicat al Preşedinţiei de la Chişinău, primit la redacţie.

Mihai Bălan îndeplineşte în prezent funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Israel. De asemenea, Mihai Bălan activează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din anul 1990. El a lucrat în Direcţiile financiar-administrativă şi cea consulară în calitate de şef de direcţie. În perioada 1995 – 2001 a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în statul Israel, iar în anii 2010 – 2011 – Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Republica Elenă.

Mihai Bălan a absolvit în 1979 Universitatea de Stat, facultatea de Filologie (limba şi literatura română, specialitatea jurnalism); cursuri diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, în 1992; cursuri diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei, în 1995; cursurile Centrului European de Studii în domeniul securităţii „George Marshal” din Garmisch, Germania, în 2002.

Mihai Bălan cunoaşte două limbi străine, engleza şi rusa. Mihai Bălan este căsătorit cu vedeta TV, Ludmila Bălan, iar cuplul are doi copii – Dan Bălan şi Sanda Bălan. Postul de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate a devenit vacant la 10 octombrie, anul trecut, după ce fostul director, Gheorghe Mihai, a fost demis de Vlad Filat.

2 comentarii

Paul din Ohio 24-10-2012 - 03:34

Presa din Basarabia sustine ca Dan Balan, fiul acestui Mihai Balan, ar fi agent rus. Isi face veacul numai prin Rusia si produce „show-uri” numai cu colaboratori rusi. Probabil ca tatal sau, Mihai, este de-a dreptul un KGBist cu studii la Baneasa si trecut si prin Germania (asa, pentru dezinformare).
Bravo Timofti!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult