Acasa InternationalBasarabia R Moldova: Preşedintele Nicolae Timofti, validat de Curtea Constituţională

R Moldova: Preşedintele Nicolae Timofti, validat de Curtea Constituţională

scris de M.A.
1 afisari

Curtea Constituţională a validat luni alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Nicolae Timofti

Nicolae Timofti

De asemenea, Curtea Constituţională a respins ca nefondată o sesizare a Partidului Comuniştilor, prin care se cerea anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi dizolvarea Parlamentului. Trei deputaţi comunişti, Vladimir Voronin, Artur Reşetnicov şi Serghei Sârbu, au acuzat Parlamentul de obstrucţionarea alegerii Preşedintelui, invocând depăşirea termenului de două luni în care Legislativul trebuie să aleagă un nou preşedinte, transmite Moldpres.

În discursul său, prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a cerut validarea alegerilor prezidenţiale, iar preşedintele ales, Nicolae Timofti, a spus că nu a sesizat abateri de la norma constituţională în procesul de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte.

Până la sfârşitul săptămânii, Nicolae Timofti ar urma să depună jurământul, iar, din acea dată, va intra în vigoare mandatul său de patru ani. Judecătorul de 63 de ani Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales vineri cu 62 de voturi în funcţia de şef al statului. El a fost propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult