Acasa InternationalBasarabia R.Moldova, viteză record în procesul de negociere cu UE

R.Moldova, viteză record în procesul de negociere cu UE

scris de M.A.
9 afisari

Cea de-a şasea rundă de negocieri a Acordului de asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie la Chişinău.

Dirk Schuebel si Natalaia Gherman

Dirk Schuebel si Natalaia Gherman (foto: Moldpres)

Anunţul a fost făcut de către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul unei conferinţe susţinută împreună cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, informează Moldpres. Potrivit viceministrului MAEIE, Natalia Gherman, cea de-a cincea rundă de negocieri, care a avut loc pe 17 februarie, la Bruxelles, s-a desfăşurat cu succes. „Au fost finalizate negocierile pe 20 din cele 24 de capitole ale Acordului, s-au trecut în revistă aspecte ce ţin de justiţie şi s-a discutat despre negocierea anexelor”, a spus Gherman.

Şeful delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel, a declarat că R. Moldova a atins o viteză record în procesul de negociere cu Uniunea Europeană. „Ce-a de-a cincea rundă a fost prima la care a participat şi noul negociator din partea UE, Miroslav Lajcak, care va fi şi noul înalt reprezentant al UE în R. Moldova„, a declarat Dirk Schuebel. Oficialul european a adăugat că, în scurt timp, vor fi lansate negocierile privind zona de comerţ liber. De asemenea, vor fi iniţiate negocieri privind acordul referitor la spaţiul aviatic comun. Negocierile privind semnarea unui Acord de Asociere R.MoldovaUE au fost lansate la 12 ianuarie 2010.

2 comentarii

EXPERTUL CONTABIL 24-02-2011 - 10:42

DESPRE DOSARUL POSTA :ffff. bine, sa fie intrebatI si unde sant banii BCR,.Pai pui la FINANTELE tarii un asa zis POET, mai draga,. La puscarie cu cei din guvernul PNL care au devalizat tara cu ajut. PSD din 2006-2008. Apropo: sa depuna la ANI si sefii patronatelor , ai asociatiilor, ai sindicatelor si ONG.=urile , toti sa fie controlati , ca prin firmele lor s-au scos banii din tara.VA SPUNE UN EXPERT CONTABIL

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS