Acasa InternationalBasarabia Razboiul vinului se acutizeaza: Ghenadi Oniscenco nu mai vrea sa dicute cu autoritatile de la Chisinau

Razboiul vinului se acutizeaza: Ghenadi Oniscenco nu mai vrea sa dicute cu autoritatile de la Chisinau

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Seful Serviciului Sanitar rus „Rospotrebnadzor”, Ghenadi Oniscenco a respins definitiv planul propus de autoritatile de la Chisinau cu privire la masurile privind calitatea vinurilor moldovenesti exportate in Rusia, transmite Jurnal.md.


„Nu avem incredere nici in reuniunile si nici in corespondenta cu structurile guvernamentale ale Republicii Moldova, asa ca vom invita la discutie expertii moldoveni in industria vinicola, pentru a pune un punct logic dezbaterilor pe acest subiect. Colaborarea cu „pseudo-conducatorii” ramurei vinicole din Moldova a fost intrerupta.”, a declarat pentru Interfax, Ghenadi Oniscenco. Contactati de Jurnal TV, responsabilii din cadrul Ministerului Agriculturii au refuzat sa faca vreo declaratie.
Seful „Rospotrebnadzor” a anuntat ca se poarta discutii cu toate companiile rusesti, care importa vin moldovenesc. „Facem acest lucru, pentru a stabili contacte directe de afaceri cu reprezentantii industriei vinicole moldovenesti. In plus, actiunile noastre coincid si cu politica aprobata de Guvern in ceea ce priveste reducerea consumului de alcool in Rusia si schimbarea structurii consumului prin trecerea de la bauturile alcoolice tari la cele usoare”, mai precizat Oniscenco.
La 17 iulie curent, Oniscenko a mai spus ca Rusia va introduce o interdictie totala asupra importurilor de vin moldovenesc, in cazul in care Republica Moldova, timp de doua saptamani, nu va rezolva problema calitatii.
Documentul cu propunerile autoritatilor moldovene privind solutionarea problemei vinurilor a fost prezentat partii ruse la sfarsitul lunii iulie, dupa ce Rospotrebnadzor a rebutat, practic, peste 1 milion de litri de vin moldovenesc, invocand un continut ridicat de dibutilftalat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult