Acasa InternationalBasarabia Referendumul constitutional ar putea avea loc pe data de 5 septembrie

Referendumul constitutional ar putea avea loc pe data de 5 septembrie

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Referendumul privind modificarea Constitutiei Republicii Moldova, astfel incat seful statului sa poata fi ales de popor, ar putea avea loc pe data de 5 septembrie.

Deputatii moldoveni semneaza un proiect de lege in acest sens, care va fi transmis in cursul acestei saptamani spre avizare Curtii Constitutionale, a declarat pentru Agerpres, presedintele comisiei juridice din parlamentul de la Chisinau, Ion Plesca. El a evitat sa ofere si alte detalii, pana cand documentul nu va fi transmis Curtii. Curtea va trebui sa dea avizul in decurs de zece zile de la primirea proiectului, dupa care acesta va fi examinat in parlament.

Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) a anuntat la inceputul acestei luni ca va organiza un referendum constitutional in luna septembrie, pentru a modifica procedura de alegere a sefului statului, dupa ce a esuat gasirea unui consens pentru modificarea constitutiei in parlament. Ulterior, in luna noiembrie, ar urma sa se desfasoare alegeri parlamentare anticipate si prezidentiale, concomitent dupa referendum, dupa cum a anuntat presedintele interimar Mihai Ghimpu. In prezent, presedintele tarii este ales de parlament cu votul a 61 din 101 deputati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS