Acasa InternationalBasarabia Reintegrarea Transnistriei în R. Moldova este exclusă

Reintegrarea Transnistriei în R. Moldova este exclusă

scris de M.A.
2 afisari

O eventuală reintegrare a Transnistriei în Republica Moldova este exclusă din start.

Sevciuc si Smirnov

Sevciuc si Smirnov (foto: 24h.md)

Fostul şef al Sovietului Suprem de la Tirapol, Evgheni Şevciuc, unul din contracandidaţii lui Igor Smirnov la funcţia de preşedinte al aşa-zisei republici transnistrene şi un alt favorit al Kremlinului, susţine că enclava din stânga Nistrului trebuie să rămână „independentă şi suverană”, transmite 24h.md.

„Toţi candidaţii care vor participa la alegerile din decembrie trebuie să-şi ia angajamentul moral şi politic în faţa poporului Transnistriei privind respectarea ordinii constituţionale. Suveranitatea şi Independenţa statului nostru sunt sacre şi nu constituie obiect de negocieri sau târguială. Noi, transnistrenii, am creat un stat independent, care, mai devreme sau mai târziu, va fi recunoscut pe plan internaţional. O eventuală reunificare cu Moldova este exclusă din start”, a declarat Evgheni Şevciuc presei de la Tiraspol.

Premierul Vlad Filat va avea o întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov în Germania în perioada 8-9 septembrie. Întâlnirea va avea loc înainte de reuniunea în formatul 5+2 care este preconizată pentru sfârşitul lunii septembrie.

6 comentarii

BULA 08-09-2011 - 12:12

Sa faca schimb cu Ucraina si sa le-o dea lor, desi este un teritoriu frumos si bogat, dar sa ne dea inapoi celelalte teritorii care ne-au apartinut.

Ciocanul 08-09-2011 - 12:46

lui BULA. Ucrainei sa se linga pe bot si le ajunge. Las sa intoarca teritoriile furate, dar nici sa viseze la paminturile noastre

BULA 08-09-2011 - 13:06

Ca sa fiu sincer, nici nu stiu daca Transnistria a apartinut Romaniei inainte de a ne lua rusii Basarabia. Acolo populatia majoritara este rusofona.

Marius Bâtcă 08-09-2011 - 14:12
Andrei 11-09-2011 - 20:34

Ţara este rodul muncii unor zeci de generaţii şi aparţine altor zeci de generaţii care vor veni” (Mihai Eminescu)

Arma demografica ,realism si incetarea luptei politice fara masura !

Repet :Partidele sa serveasca Romania nu invers ,discursul politic ponderat ,pozitiv ,sa inceteze mesajuñl politic denigrator ,ce aduce umilinta si inoculeaza sentimentul „rusinea” de a fi roman.

Daca raminem incremeniti in vorbarie si lamentari…sa trecem de la vorba la fapta !

ps. Cum va arata Ro peste 20-30de ani.

Marius Bâtcă 11-09-2011 - 20:42

?????
Si? Ce vreai sa zici cu asta?
N-am zis ca acolo, unde esti tu, nu faci nimic.
Doamne Ajuta sa lucrezi pentru Tara si poporul roman.
Dar nu cred ca solutia pe care o afisezi tu, din 2007 incoace, e cea mai buna!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult