Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova a incheiat o intelegere cu FMI mai buna decat Romania

Republica Moldova a incheiat o intelegere cu FMI mai buna decat Romania

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Republica Moldova a reusit sa semneze o intelegere cu FMI, mai buna decat cea incheiata de Romania sau Grecia, a declarat consilierul european de rang inalt Nick Georgiadis, consilier al ministrului moldovean al Economiei, Valeriu Lazar. De asemenea, acesta a precizat ca salariile unor categorii de bugetari pot fi majorate in conditiile in care economia Republicii Moldova s-a stabilizat. Expertul a facut aceste declaratii in cadrul Clubului de presa privind integrarea europeana care s-a desfasurat saptamana trecuta, inainte de adoptarea deciziei guvernamentale privind majorarea salariilor pentru pedagogi, scrie Timpul.md.


Solicitat sa comenteze aprecierile potrivit carora posibila majorare a salariilor pentru anumite categorii de bugetari ar avea conotatii electorale, Nick Georgiadis s-a oferit sa dea un raspuns „mai general”. „Eu nu consider ca bugetul ca atare trebuie sa fie afectat de perioada electorala sau neelectorala. Economia s-a stabilizat. Am fost onorat sa particip, apropo de partea Republicii Moldova, la negocierile cu FMI si cred ca Guvernul dumneavoastra a reusit sa obtina o afacere foarte buna, oricum, mult mai buna decat au obtinut-o Grecia sau Romania. Eu cred ca una din conditiile pentru care FMI a semnat Memorandumul asa cum este el, tine de convingerea Fondului ca Guvernul are o atitudine foarte serioasa fata de buget si nu are de gand sa se joace cu el in cadrul campaniei electorale. Credibilitatea din partea donatorilor este foarte importanta, pentru ca Republica Moldova este bazata anume pe donatori. si cred ca va descurcati bine in acest sens”, considera consilierul de rang inalt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult