Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova. Guvernul Gaburici a depus jurământul

Republica Moldova. Guvernul Gaburici a depus jurământul

scris de M.A.B.
13 afisari

Membrii guvernului condus de prim-ministrul Chiril Gaburici au depus miercuri jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Moldpres.

Guvernul Gaburici

Guvernul Gaburici

Membrii Cabinetului au jurat că-și vor pune toată puterea și priceperea în slujba propășirii Republicii Moldova, că vor respecta Constituția și legile țării, că vor apăra democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că, prin votul de miercuri, Parlamentul a dat un semnal puternic că R. Moldova intră într-o perioadă de stabilitate politică.

„Este necesar ca în perioada imediat următoare să întreprindeți acțiuni de redresare a situației financiare, economice și sociale a țării. Angajamentele luate în fața cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare trebuie puse în practică. Mă refer în primul rând la implementarea Acordului de Asociere cu UE. Parcursul european este fundamental și trebuie continuat”, a precizat Timofti.

La rândul său, premierul Chiril Gaburici a afirmat că el și echipa sa guvernamentală sunt pregătiți să-și asume toată responsabilitatea și să întreprindă acțiuni care să scoată țara din impas.

Guvernul de la Chișinău a fost învestit după ce, tot în cursul zilei de miercuri, 60 de deputați liberal-democrați, democrați și comuniști au acordat un vot de încredere noului executiv.

Guvernul condus de Chiril Gaburici a primit miercuri votul de încredere al Parlamentului Republicii Moldova, după ce deputații au dezbătut Programul de activitate și lista membrilor acestuia, informează Moldpres.

Guvernul condus de Gaburici va avea 15 ministere. Potrivit Moldpres, în fruntea Ministerului Economiei se va afla Stephane Christophe Bride. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va fi condus de Vasile Bîtcă, iar Ministerul Tineretului și Sportului — de Serghei Afanasenco. Ruxanda Glavan va ocupa funcția de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Ministru al Sănătății a devenit Mircea Buga, iar al Mediului — Sergiu Palihovici. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va fi condus de Ion Sula, Ministerul Afacerilor Interne — de Oleg Balan, iar cel al Apărării — de Viorel Cibotaru. În fruntea Ministerului Justiției va veni Vladimir Grosu.

Șase miniștri din Guvernul Leancă și-au păstrat fotoliile. Aceștia sunt Monica Babuc, la Ministerul Culturii, Pavel Filip, la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, și Vasile Botnari, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Natalia Gherman a rămas ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar Anatol Arapu va exercita în continuare funcția de ministru al finanțelor. Și Maia Sandu și-a păstrat portofoliul de la Ministerul Educației. Vicepremier pentru Reintegrare este Victor Osipov. Alte două funcții de viceprim-miniștri sunt ocupate de Natalia Gherman și Stephane Christophe Bride.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult