Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova: Interdicția impusă lui George Simion a fost ridicată

Republica Moldova: Interdicția impusă lui George Simion a fost ridicată

scris de M.A.B.
12 afisari

Interdicțiile impuse de autoritățile de la Chișinău cetățeanului român George Simion, liderul platformei unioniste ‘Acțiunea 2012’, expulzat la 13 mai din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, au fost ridicate, a anunțat organizația într-un comunicat .

george-simion-fPotrivit comunicatului menționat, Curtea de Apel din Chișinău a decis că nu există motive pentru ca liderul unionist George Simion să fie declarat persona non grata.

În sprijinul președintelui ‘Acțiunii 2012’, 200 de intelectuali au înaintat autorităților Republicii Moldova scrisori deschise prin care și-au exprimat dezaprobarea față de măsura interdicției și au solicitat anularea măsurii abuzive.

”În aceste cinci luni mi s-a încălcat un drept fundamental, cel de liberă circulație. Nu am putut merge de acasă — acasă. Se dovedește și prin decizia instanței că nu am făcut nimic, iar pe viitor am așteptarea ca România să sancționeze mult mai repede astfel de abuzuri. Mulțumesc tinerilor din Piața Marii Adunări Naționale (din Chișinău) care au avut, printre revendicări, și cea a înlăturării interdicției mele”, a declarat George Simion, potrivit comunicatului amintit.

Un marș de susținere a Unirii va fi organizat de protestatarii din Chișinău sâmbătă, ora 17:00, în direcția televiziunii publice, indică același comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult