Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova: Maia Sandu, desemnată candidat la funcția de prim-ministru

Republica Moldova: Maia Sandu, desemnată candidat la funcția de prim-ministru

scris de M.A.B.
55 afisari

Ministrul în exercițiu al educației din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată joi drept candidat pentru funcția de prim-ministru, un anunț în acest sens fiind făcut de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, potrivit Unimedia.

maia-sanduMaia Sandu (43 de ani) a absolvit în 1994 Facultatea de management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chișinău, iar din 1995 până în 1998 a făcut studii în relații internaționale la Academia de Administrație Publică a Republicii Moldova.

În 2010 a urmat un masterat în administrație publică la Harvard Kennedy School of Government, din Cambridge, SUA. Între 2010 și 2012, a activat în calitate de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale, iar din iulie 2012 până în prezent este ministru al educației.

Maia Sandu are o imagine bună la Chișinău, ea nefiind percepută ca făcând parte din clanurile politico-financiare. Ea a reclamat în repetate rânduri starea de captivitate a statului și a blamat corupția la nivel înalt.

Republica Moldova are Alianța de guvernare AIE-3. Cine va fi premier

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult