Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova negociază cu UE dublarea exportului de vin

Republica Moldova negociază cu UE dublarea exportului de vin

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Republica Moldova negociază cu UE dublarea exportului de vin pe piaţa comunitară în anul 2012. Se discută majorarea cantităţii de la 1 milion decalitri în prezent, prevăzut în exportul preferenţial cu UE, la 1,5 milioane decalitri în anul 2011 şi 2 milioane decalitri în 2012, a anunţat ministrul adjunct al economiei şi comerţului Octavian Calmâc în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii celor mai mari companii care exportă vin în UE, transmite Agerpres.


Ministrul a mai menţionat că autorităţile Republicii Moldova sunt antrenate activ în procesul de pregătire pentru negocierea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu UE, ceea ce presupune abolirea taxelor vamale, inclusiv la vinuri, potrivit Ministerului Economiei şi Comerţului. Până în prezent, Republica Moldova a exportat 92% din cantitatea de vinuri prevăzută pentru piaţa comunitară pentru acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult