Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova va beneficia de noi ajutoare din partea Chinei

Republica Moldova va beneficia de noi ajutoare din partea Chinei

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Noul ambasador chinez Fang Li l-a informat pe Presedintele Mihai Ghimpu ca autoritatile de la Beijing au luat decizia de a veni cu inca un ajutor pentru populatia sinistrata din Republica Moldova, care urmeaza sa ajunga in tara in timpul apropiat. De asemenea, diplomatul chinez a mai specificat ca la sfarsitul lunii septembrie in Republica Moldova va veni si ajutorul nerambursat in valoare de 5 milioane de yuani, oferit de Republica Populara Chineza pentru reconstructia sediilor Parlamentului si Presedentiei.


Relatiile cu Republica Populara Chineza prezinta un interes sporit pentru Republica Moldova si au un caracter de parteneriat durabil si constructiv, a declarat joi Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, in cadrul intrevederii cu Fang Li, noul ambasador al Republicii Populare Chineze, care si-a prezentat scrisorile de acreditare in noua functie.

Mihai Ghimpu a accentuat ca Republica Moldova este interesata de dezvoltarea unui parteniriat durabil si reciproc avantajos pentru ambele state, deoarece permite initierea si implementarea unui spectru larg de proiecte in folosul cetatenilor celor doua state. „Despre caracterul avansat al relatiilor bilaterale dintre Republica Moldova si China ne vorbesc atat cele 57 de acorduri semnate in doua state, cat si proiectele unor noi documente, aflate in proces de negocieri, in domeniile culturii, transportului auto international de marfuri, securitatii sociale a populatiei si pietei muncii, asistentei in domeniul vamal etc.”, a accentuat Presedintele Mihai Ghimpu.

In opinia sefului statului, pentru moment exista toate premisele pentru intensificarea colaborarii bilaterale in domeniul economic prin diversificarea importului/exportului de marfuri pe pietele celor doua state, atragerea noilor investitii, implementarea unor proiecte durabile in diferite sectoare ale economiei nationale ale Republicii Moldova si Chinei, anunta serviciul de presa al Presedintiei.

In cadrul discutiilor purtate, Mihai Ghimpu a adus multumiri Guvernului Republicii Populare Chineze pentru sustinerea acordata Republicii Moldova pe parcursul ultimilor ani, inclusiv pentru ajutorul in valoare de circa 60 mii de dolari SUA dupa inundatiile din vara anului curent in unele raioane ale tarii.

In cadrul discutiilor cu Presedintele Mihai Ghimpu, Ambasadorul Fang Li a accentuat si interesul tarii sale in dezvoltarea relatiilor bilaterale, mentionand ca China este interesata de aprofundarea acestora, in special in domeniile economic, cultural, educational, agrar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult