Acasa InternationalBasarabia Republica Moldova vrea sa adere la Spatiul European Aviatic Comun

Republica Moldova vrea sa adere la Spatiul European Aviatic Comun

scris de Ziua Veche
6 afisari

.„Incheierea unui acord de creare a unui spatiu aerian comun cu Uniunea Europeana este o prioritate pentru tara noastra. In acest sens, tin sa va informez referitor la disponibilitatea Republicii Moldova de a initia cat mai curand posibil negocierile privind aderarea la Spatiul Aeronautic Comun European”, spune premierul Vladimir Filat intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.


Aderarea Moldovei la Spatiul European Aviatic Comun este un pas important in procesul de integrare europeana a Republicii Moldova, va contribui la dezvoltarea economiei nationale, va duce la scaderea preturilor la biletele de avion, va facilita accesul companiilor low-cost in Moldova si va contribui la cresterea industriei turismului. Spatiul European Aviatic Comun include toate statele membre ale Uniunii Europene si statele candidate la aderare, Elvetia si Norvegia. Aderarea la Spatiul European Aviatic comun va insemna si aliniera Republicii Moldova la standardele de securitate ale UE.

Pentru a acorda eficienta si dinamica discutiilor R.Moldova-Uniunea Europeana, premierul Filat a propus delegarea, in viitorul imediat, a unei misiuni de evaluare a nivelului de pregatire al tarii pentru liberalizarea spatiului aerian si identificarea echipei de negociatori din partea Uniunii Europene pentru discutiile pe marginea noului cadru de cooperare in domeniul transportului aerian. In final, Vladimir Filat si-a exprimat speranta ca, in urma evaluarilor efectuate de misiunea UE in domeniul transportului aerian, Comisia Europeana va grabi procesul de elaborare a propunerii in adresa Consiliului UE, pentru adoptarea mandatului necesar inceperii negocierilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult