Acasa InternationalBasarabia R.Moldova a devenit membru cu drepturi depline în OCDE

R.Moldova a devenit membru cu drepturi depline în OCDE

scris de Ziua Veche
30 Afisari

.Republica Moldova a obţinut statutul de membru cu drepturi depline în cadrul Iniţiativei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud în materie de Investiţii, Competitivitate şi Dezvoltare a Sectorului Privat, informează Moldpres.


Potrivit sursei citate, participarea R. Moldova în cadrul Iniţiativei OCDE va intensifica procesul de integrare europeană şi va spori credibilitatea partenerilor europeni. Totodată, experienţa OCDE va contribui la perfecţionarea procesului de elaborare şi implementare a politicilor în domeniul atragerii investiţiilor, competitivităţii şi dezvoltării sectorului privat. Iniţiativa OCDE pentru Europa de Est şi Caucazul de Sud a fost lansată în cadrul Conferinţei Economice Ministeriale pe 1 aprilie 2009, la Paris, pe o perioadă de trei ani. Aceasta îşi extinde aria geografică asupra Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova. Obiectivele de bază ale Iniţiativei sînt: creşterea investiţiilor, competitivităţii şi dezvoltării sectorului privat prin suportul OCDE în elaborarea şi implementarea politicilor de îmbunătăţire a climatului de afaceri, utilizarea celor mai bune practici şi experienţe ale OCDE în politicile de creştere a investiţiilor şi competitivităţii, acordarea suportului statelor şi arealului de discuţii pentru identificarea propriilor politici şi reforme de dezvoltare. Printre obiectivele principale se mai înscriu susţinerea guvernelor statelor participante în elaborarea politicilor de suport a mediului de afaceri autohton şi atragere a investiţiilor străine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS