Acasa InternationalBasarabia R.Moldova, campioană la îndeplinirea condiţiilor în negocierile cu UE

R.Moldova, campioană la îndeplinirea condiţiilor în negocierile cu UE

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Republica Moldova este campioană la îndeplinirea condiţiilor în negocierile cu Uniunea Europeană, potrivit europarlamentarului român Monica Macovei, care întreprinde o vizită în Republica Moldova în cadrul unei delegaţii a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, relatează Agerpres.


Au fost făcute progrese semnificative în ultimul an în negocierea tratatului de asociere cu UE, negocierile pentru liberalizarea vizelor, iar aprecierile la nivel tehnic sunt că Republica Moldova este campioana regiunii la îndeplinirea condiţionalităţilor în aceste procese, a declarat Monica Macovei luni seara, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Şi europarlamentarul român Cristian Dan Preda a apreciat în termeni pozitivi reformele îndeplinite în ultimul an de către actuala guvernare de la Chişinău. ‘În problema vizelor, Republica Moldova a evoluat cum nu a evoluat nici o altă ţară din centrul şi estul Europei’, a spus el.

Graham Watson (Marea Britanie), raportor pentru Republica Moldova din cadrul Parlamentului European, responsabil pentru monitorizarea procesului de negociere a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, a spus la rândul său că salută apropierea Republica Moldova de UE şi consideră că aceasta are un viitor european. ‘Am fost asiguraţi de către liderii Alianţei pentru Integrare că vor face un front unit în vederea viitoarelor alegeri. AIE reprezintă cea mai bună şansă de a evolua mai rapid spre UE, dar vom colabora cu orice partid care va câştiga la alegeri’, a adăugat Watson.

Europarlamentarii au avut luni întrevederi cu preşedinte interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, prim-ministrul Vlad Filat, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Pentru marţi, delegaţia Parlamentului European are planificată o vizită la Tiraspol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult