Acasa InternationalBasarabia R.Moldova cere retragerea completa a munitiilor si a contingentului Federatiei Ruse din Transnistria

R.Moldova cere retragerea completa a munitiilor si a contingentului Federatiei Ruse din Transnistria

scris de Ziua Veche
9 afisari

 

.Guvernul Republicii Moldova pledeaza pentru diminuarea factorului militar in regiunea transnistreana, a declarat marti premierul Moldovei, Vlad Filat, ca replica la declaratia comuna a Rusiei si Ucrainei de luni privind transformarea operatiunii actuale in una pacificatoare, in contextul reglementarii conflictului transnistrean. In acest sens, el a solicitat retragerea completa a munitiilor care apartin Federatiei Ruse si a contingentului militar ce asigura paza acestora, potrivit paginii oficiale a Guvernului Republicii Moldova.


Prim-ministrul Moldovei, Vlad Filat, sustine ca R. Moldova este disponibila „de a purcede fara intarziere si fara conditii prealabile” la negocieri constructive in formatul „5+2”, pentru intarirea increderii si sprijinirea populatiei din regiune. El a facut apel catre partile implicate sa procedeze la fel.

Premierul Filat a declarat ca Guvernul Republicii Moldova apreciaza „implicarea tot mai activa a partenerilor internationali”, precum si „sprijinul ferm” al Uniunii Europene privind solutionarea conflictului transnistrean, exprimat in declaratia din 17 mai 2010 a Inaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, se mentioneaza pe site-ul Guvernului R. Moldova. De asemenea, Filat a adaugat ca mizeaza pe sprijinul partenerilor internationali „cu luarea in consideratie a intereselor nationale a R. Moldova”, pentru sustinerea pacii si securitatii in regiune.

7 comentarii

mircea 30-11-2010 - 17:30

O tara Islamica in devenire extremista de cand e condusa de PM.Erduan.
Turcia a fost si ramane un pericol pentru Europa…..si nu numai……

STAN PATITU 30-11-2010 - 18:02

Erau povesti care spuneau ca in Germania nu exista coruptie, hotie, etc. Nu este nimic adevarat. Nemtii sunt oameni obisnuiti si foarte simpatici. Dar ce fac fac mai serios inclusiv hotia.

urbos 30-11-2010 - 19:57

Mircica puti a jidan. Mars d-aici. Si nu-ti mai da nume romanesc ma sobolane.

mircea 30-11-2010 - 20:51

Daca zici ca sunt jidan si te deranjeaza atat de tare,atunci eu ca roman,o sa-mi permit sa te bag in” aia a matii”fara drum de intoarcere.
Esti demn de admirat,om inteligent….probabil cu PC…..

caramache 30-11-2010 - 21:00

…cueshtion: hotii erau nemti turciti, sau turci nemtizati?

Cercul 01-12-2010 - 18:09

Pe vremuri scoala profesionala era numita antecamera clasei muncitoare. Toate deprinderile rele acolo se invatau: furtul, betia,leapsa. Ulterior desi faceau si facultati fostii muncitori nu scapau de vechile obiceiuri.
Iar Germania are marci slabe auto.

Mos Grigore 02-12-2010 - 06:33

Cei de la profesionala incheiau contract cu statul si primeau bursa cu care isi plateau cazarea la camin si masa la cantina. Conditia era sa lucreze minim 5 ani la intreprinderea la care erau repartizati dupa absolvire, pentru amortizarea cheltuielilor de scolarizare.
Astia nu erau copii asa de rai ca derbedeii de la oras. Erau invatati cu munca (fizica) si erau respectuosi.

Acum nu se mai poate reedita ce a fost in anii de dupa al doilea razboi mondial, pentru nu mai este nevoie de atatia muncitori manuali, din doua motive:

1. Din cauza robotizarii si automatizarii productiei.
2. Din cauza globalizarii si folosirii „robotilor vii” din China, care au dus la sufocarea productiei in majoritatea tarilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult