Acasa InternationalBasarabia R.Moldova va organiza un referendum pentru modificarea Constitutiei

R.Moldova va organiza un referendum pentru modificarea Constitutiei

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Cei patru lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana, Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Marian Lupu si Serafim Urechean, s-au intrunit la resedinta presedintelui parlamentului, pentru a decide modificarea Constitutiei Republicii Moldova, transmite Radio Romania Actualitati.

In paralel, Comisia prezidentiala pentru modificarea Constitutiei si experti constitutionalisti au discutat, de asemenea, indelung, pe aceeasi tema. Dupa doua ore de discutii, liderii AIE au decis ca referendumul pentru adoptarea unei noi Constitutii a Republicii Moldova va avea loc, pana cel tarziu, pe 16 iunie. Totodata, liderii AIE au declarat ca alegeri anticipate nu vor avea loc. Problema modificarii Constitutiei a aparut in toamna anului trecut dupa a doua tentativa esuata de alegere a presedintelui de catre Parlament. Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a propus, insa, ca modificarea sa nu se refere exclusiv la articolul privind alegerea presedintelui, ci sa fie mai ampla si sa modernizeze legea fundamentala a tarii in contextul dorintei Moldovei de integrare europeana. In acest context, Mihai Ghimpu a propus ca limba de stat sa fie limba romana si nu limba moldoveneasca. Exista, insa, si alte propuneri de modificare.

0 comentariu

baiat destept 29-11-2010 - 15:38

…de evazionisti…dl radulescu ar cam fi trebuit sa explice azi, dar i-a trecut

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult