Acasa InternationalBasarabia R.Moldova: Valeriu Boboc, decorat post-mortem de Mihai Ghimpu

R.Moldova: Valeriu Boboc, decorat post-mortem de Mihai Ghimpu

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Valeriu Boboc, tanarul de 23 de ani, ucis in noaptea din 7 spre 8 aprilie a anului trecut, la Chisinau, a fost decorat miercuri post-mortem, prin decret prezidential, cu cea mai inalta distinctie de stat a Republicii Moldova, Ordinul Republicii, scrie Jurnal.md.


Desi prima versiune a mortii lui Boboc, anuntata de ex-ministrul Sanatatii, Larisa Catrinici, era ca acesta a murit intoxicat, imaginile surprinse de camere de luat vederi de pe Guvern, facute publice saptamana trecuta, arata ca Valeriu Boboc a fost lovit cu cruzime cu picioarele si batele de catre politisti. Aceleasi imagini arata ca Boboc a incetat sa se mai miste, dupa loviturile primite, dupa care a fost urcat intr-o masina Niva si dus in directia spitalului de urgenta.
La un an de zile de la moartea lui Valeriu Boboc, Procuratura Generala a anuntat marti ca a retinut presupusul asasin al lui Boboc, acesta fiind un colaborator al Comisariatului General de Politie.

12 comentarii

Rasputin 29-11-2010 - 16:54

Numele ROM este unul creat artificial cu complicitatea fostului preşedinte Iliescu şi a fostului prim-ministru Romasn.

Din limba ţigănească ROM (ROMA, ROMALE), se traduce prin om, fiinţă sau suflet, în funcţie de dialect.

Deci cu denumirea ROM ei sunt etnia oamenilor …???

Limba ROMANES = limba oamenilor.

Intoarcerea la denumirea iniţială este corectă şi din punct de vedere istoric.
Numele de ŢIGAN este o alterare al numelui corect al etniei: CINGAR.
Ţiganii se trag din triburile CINGARILOR din nordul Indiei.

În multe alte limbi denumirea etniei are legătura directă cu numele originar CINGAR:
Italia – zingar/zingara
Spania – gitan/gitana
Anglia – gipsy
Germania – zigeuner
Rusia – ţîgan
Ungaria – cigany
etc etc…

Nelida 29-11-2010 - 17:01

Eu personal am suferit din partea acestui neajuns. Cand am sosit in SUA si am fost la orele de Engleza necesare pentru interarea mea in societate, cand a fost vorba despre RROmi ,Profesorul a sustinut in fata intregii clase ca tara lor este Romania. Sigur eu l-am contraziz atat cat am putut sa comunic in engleza in vreamea aceia, si abia dupa pauza a venit documentat si mi-a dat dreptate. Un cetatean al USA-NC

Pandaros 29-11-2010 - 17:06

Prigoana are dreptate. Sa nu uitam cand a aparut termenul de rrom in Romania. Tigani este numele lor istoric. Haideti sa mai aparam si poporul acesta obidit(roman), si o putem face intr-un singur fel: sa gandim!

Pribeagul 29-11-2010 - 19:35

In anul 753 ien, Romani au pus bazele unei marci, a unui brend, lasat urmasilor, urmasilor…

Sa fie tiganii urmasii acestui neam, sau tiganii, ajutati de altii asemenea lor, dovedesc ca sunt un neam de ciorditori?

Hai sa fim seriosi! Nici prin gind nu le-ar fi dat tiganilor sa se considere urmasi ai mindrilor romani. Altii, niste nenorociti, gindesc pentru ei si-i mina in lupta.

Vai de capu’ lor!, si a ziaristilor „intelectuali” care condamna comunismul, inexistent acum in Romania, dar nu sunt in stare sa corecteze stupizeniile unor politicieni inconstienti si timpiti, ci prefera sa se ia dupa turma lor. Mai mult, tot repetind rom, rom, rom… incep sa faca parte din turma.

Geo 29-11-2010 - 21:18

Tigani s-au nascut, tigani vor muri. Daca vor sa fie acceptati de societate, sa se integreze prin educatie. Dar tot tigani vor ramane.

contopistul 29-11-2010 - 21:27

tigani sa fie. am avut in copilarie prieteni tigani si m-am inteles foarte bine cu ei. tigani in sensul rau pot fi si unii romani cu aere de mari domni!!!!

harap alb 29-11-2010 - 21:59

Nu de tigani ma tem ci de cat de rau se tiganesc romanii. Tiganii asa au fost dintotdeauna. Iar multi dintre ei fac eforturi sa-si depseasca conditia si deseori reusesc cu brio. Tot mai multi romani se tiganesc, vrajiti de modelul manelist.

dupa dreptate 29-11-2010 - 22:26

Cat ne-am mai chinuit cu rumanii astia, juleste si ei cu si inca cu caru (Vantu, Popa) da na vede numai pe noi!
Iar Progoana are ROSAL (de adunat gunoaie), ghici cati rumani lucreaza acolo, si cati romi?

dupa dreptate 29-11-2010 - 22:30

E drept ca fata aia trimisa deputat vorbeste mai pe intelesul nostru, dar totusi….

dupa dreptate 29-11-2010 - 22:40

Sanchi „criza” s-a prostit rumanii, se ia dupa pedelisti.

irina 30-11-2010 - 10:39

De ce ar trebui ca neamul romanesc sa fie mereu confundat cu o minoritate care, trebuie sa recunoasca si ONG -rile care le tin partea, creaza mereu necazuri pe unde ajung. Ar trebui grabit procesul de revenire la numele lor initial de tigani, acum cat se poate cat inca nu sunt ei majoitari. Pentru ca in curand vor fi

camaradul 30-11-2010 - 10:50

rom sau tigan? raspuns corect: varianta B. Da, ce te faci ca, la recensamant, tiganii nu se declara tigani, nici macar romi, ci romani. Ne-o lamuri diseara pe moguiziuni, Madalin Voicu, care e metis. Deci, jos Basescu etc tiganca imputita. eeee, pai de ala le zice romanii la tigani romi, nu?
ca si Alecsandri, in perioada cand nu se inventase uniunea europeana si basescu, tot romi le zicea, nu?
e plin de „romi” si la Sadoveanu, parca
de la cronicari pana in interbelic, tot romi se chemau, parca. Lasand gluma la o parte, ca nu de asta ne arde, este evident ca etnia e cunoscuta in toata lumea sub denumirea de tigani.
Problema e urmatoarea: de ce, de multa vreme, ea are conotatii negative? Nu numai in Romania, ci in mai toata lumea. Ca au avut ei ei, tiganii, vorba aia, o biserica, da au mancat-o

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult