Acasa InternationalBasarabia Rogozin confirmă sprijinul Rusiei pentru  Transnistria

Rogozin confirmă sprijinul Rusiei pentru  Transnistria

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat că  Rusia va continua cursul de susținere a Transnistriei și a drepturilor umanitare ale populației acesteia.

Rogozin confirmă sprijinul Rusiei pentru  Transnistria (foto:europalibera.org)

Rogozin confirmă sprijinul Rusiei pentru  Transnistria (foto:europalibera.org)

„Vedem cum evoluează situația în Ucraina vecină, ceea ce se întâmplă acolo, ce forțe vin la putere acolo. În aceste condiții, Rusia ca stat-garant și ca mediator al reglementării situației de pe Nistru în vederea obținerii unei soluții viabile își va continua ferm cursul de susținere a Transnistriei”, a declarat Rogozin, în finalul întâlnirii avut marți, 11 noiembrie, cu liderul transnistrean Evgheni Șevciuk

Rusia este hotărâtă să continue să apere cetățenii ruși care locuiesc în Transnistria”, a subliniat Rogozin, potrivit Agerpres. Cu ocazia acestei întrevederi de marți, Moscova și Tiraspolul au semnat o serie de documente privind cooperarea bilaterală în sectorul financiar și alte domenii, precum mass-media, sănătate și transporturi.

De asemenea, la aceași întâlnire, Șevciuk a anunțat că Transnistria este gata de un nou referendum:”Suntem pregătiţi să examinăm posibilitatea organizării a încă unui referendum privind autodeterminarea regiunii, dar cu condiţia ca voinţa poporului transnistrean să fie recunoscută şi tratată cu respect”. „Aceasta este una dintre cele mai scurte căi de soluţionare a conflictului”, a apreciat el, adăugând că „astfel se va rezolva problema, luând în consideraţie dorinţa locuitorilor din zona de conflict”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult