Acasa InternationalBasarabia Rogozin-Transnistria: R Moldova cere clarificări Rusiei

Rogozin-Transnistria: R Moldova cere clarificări Rusiei

scris de Marius Bâtcă
2 afisari

Republica Moldova va cere Rusiei clarificări legate de numirea lui Dmitri Rogozin în funcţia de reprezentant special pentru Transnistria.

TransnistriaMAEIE (Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene) a comentat joi numirea Reprezentantului special al Preşedintelui Rusiei pentru Transnistria. Dmitri Medvedev l-a desemnat miercuri pe vicepremierul Dmitri Rogozin reprezentantul său special pentru Transnistria.

Am luat act cu surprindere de această decizie a autorităţilor Federaţiei Ruse. Pe de o parte, decizia dată ar putea confirma importanţa pe care o acordă Federaţia Rusă procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Pe de altă parte, constatăm că această evoluţie nu a fost discutată în prealabil cu autorităţile moldoveneşti”, se arată în comentariul MAEIE.

Chişinăul va întreprinde acţiunile corespunzătoare prin canale diplomatice pentru a obţine clarificările de rigoare pe marginea acestei decizii care vizează direct o parte componentă a Republicii Moldova”, continuă diplomaţia de la Chişinău. “Considerăm că acţiunile autorităţilor de la Moscova întreprinse în contextul reglementării conflictului transnistrean trebuie să se menţină în albia poziţiei oficiale a Federaţiei Ruse şi a cadrului normativ bilateral şi multilateral, bazat pe respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi bunelor relaţii existente între ţările noastre”, incheie MAEIE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult