Acasa InternationalBasarabia România cere, la Bruxelles, un traseu european clar pentru R.Moldova

România cere, la Bruxelles, un traseu european clar pentru R.Moldova

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, social-democratul Titus Corlăţean, a susţinut, la Bruxelles, „confirmarea unui traseu european clar pentru statele cu vocaţie europeană din estul Europei, începând cu Republica Moldova”, scrie Jurnal.md.


În intervenţiile sale în cadrul Conferinţei preşedinţilor comisiilor parlamentare pentru politică externă din statele membre ale Uniunii Europene, Titus Corlăţean a susţinut continuarea procesului de extindere în ceea ce priveşte statele din Balcani şi Turcia, dar şi „confirmarea unui traseu european clar pentru statele cu vocaţie europeană din estul Europei, începând cu Republica Moldova”.

Totodată, conform sursei citate, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat a ridicat în atenţia preşedinţiei belgiene a UE situaţia minorităţii române din Serbia, ale cărei drepturi referitoare la identitatea naţională nu sunt asigurate de autorităţile sârbe la nivelul standardelor europene în materie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult