Acasa InternationalBasarabia România contracareaza propaganda ruseasca din R. Moldova

România contracareaza propaganda ruseasca din R. Moldova

scris de M.A.B.
28 afisari

Un Consiliu consultativ mass-media România – R. Moldova a fost lansat la București. Scopul acestuia este de a asigura un spațiu informațional comun între cele două maluri ale Prutului.

Dan Stoenescu

Dan Stoenescu

„În spațiul informațional comun, informația va circula liber. Vor avea de câștigat și vorbitorii de limbă rusă care vor avea acces la informații veridice în limba maternă”, a explicat ministrul delegat al Departamentului pentru relaţii cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, a precizat, în cadrul evenimentului, că prin crearea spațiului informațional comun vor fi create multiple avantaje inclusiv pentru dezvoltarea afacerilor în România și R. Moldova. Vor exista oportunități și pentru copiii care vor avea acces la un conținut informațional și educativ foarte bun, fără bariere lingvistice. Ministrul a promis să fie întreprinse eforturi pentru micșorarea sau chiar eliminarea roamingului.

Prezent la eveniment, ambasadorul R. Moldova la București, Mihai Gribincea, a salutat inițiativa despre care spune că este așteptată de mai bine de 20 de ani.

„De 20 de ani se vorbește despre construcția unor poduri între cele două maluri ale Prutului. Sper că acest Consiliu Consultativ să fie unul dintre podurile care va întări legătura dintre R. Moldova și România”, a declarat diplomatul, amintind că spațiul informațional din R. Moldova este dominat de propaganda rusească, la fel de periculoasă pentru securitatea statului ca și trupele armate de pe teritoriul Transnistriei.

În viitorul apropiat urmează a stabilite acțiuni concrete prin care se va asigura crearea spațiului informațional comun. Deocamdată, au fost luate măsuri pentru a asigura pachete de știri produse de agenții de presă din România pentru mass-media din R. Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult