Acasa InternationalBasarabia Rusia accepta din nou importul de fructe si legume din R.Moldova

Rusia accepta din nou importul de fructe si legume din R.Moldova

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Toti agentii economici din Republica Moldova vor relua exportul de fructe si legume in Rusia, s-a anuntat luni, dupa intrevederea ministrului Agriculturii si Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, aflat in vizita la Moscova, cu ministrul Agriculturii din Federatia Rusa, Elena Skrinnik.


Potrivit serviciului de presa a Ministerului Agriculturii, citat de Moldpres, toti cei 140 de agenti economici din R.Moldova, inclusi in lista exportatorilor de fructe si legume in Rusia, au fost acceptati de „Rosselhoznadzor”. Totodata, in cadrul intrevederii, ministrii au abordat diverse aspecte ale relatiilor bilaterale din domeniul agroalimentar, accentul fiind pus pe dinamizarea procesului de export al produselor din Republica Moldova in Federatia Rusa. Intr-un viitor apropiat, cele doua ministere vor semna un memorandum, in care vor fi stipulate criteriile si conditiile de conlucrare, pentru a se exclude pe viitor aparitia unor situatii de neintelegere. Pe parcursul saptamanii curente, in R. Moldova se va deplasa un grup de specialisti de la „Rosselhoznadzor” pentru a lua cunostinta si a studia mai indeaproape activitatea intreprinderilor moldovenesti care exporta fructe si legume in Rusia.

Pe 24 august, Serviciul pentru supraveghere veterinara si fitosanitara „Rosselhoznadzor” a redus la 33 lista de 136 de exportatori de produse agroalimentare moldovenesti pe piata rusa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult