Acasa InternationalBasarabia Rusia ia în calcul independenţa Transnistriei

Rusia ia în calcul independenţa Transnistriei

scris de M.A.
18 afisari

În cazul în care vor fi îndeplinite anumite condiţii, Rusia ia în calcul să recunoască independenţa Transnistriei, a declarat un diplomat de la Moscova.

Transnistria -pmr

Rusia ia în calcul independenţa Transnistriei

„În cazul pierderii suveranităţii sau neutralităţii Republicii Moldova, Federaţia Rusă se va reîntoarce la problema realizării dreptului la auto-determinare a regiunii transnistrene”, a declarat ambasadorul cu misiuni speciale al ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, în cadrul unei conferinţe de presă la Tiraspol. Oficialul rus a declarat că părţile trebuie să elaboreze un plan final de reglementare a conflictului transnistrean în baza unui compromis, transmite Unimedia.info, care citează presa rusă.

„Scopul negocierilor este construirea în continuare a co-existenţei Tiraspolului şi Chişinăului. Ce formă şi ce model vor fi alese trebuie să decidă Tiraspolul şi Chişinăul. Cheia problemei transnistrene se află nu la Moscova, nu la Kiev, nu la Viena, nu la Bruxelles, nu la Washington. Cheia pentru rezolvarea problemei transnistrene se află la Chişinău şi Tiraspol„, a mai spus ambasadorul Gubarev.

2 comentarii

kapa 14-10-2012 - 20:42

dar rusia spune ca s-a deziz de urss,narav comunist,ii bag in p..da masii de imperialisti americani,noi comunistii nu suntem,noi doar distrugem,ce ne sta in calea expansiunii noastre,inclusiv popoare,ca doar asa am facut de cat ne stim dar ,in cinismul nostru nu recunoastem nimic,musulmanii trebuie sa bea si ei votka,ca doar betvii de rusi sunt cu bautura in creier.

kapa 14-10-2012 - 20:50

si eu iau in calcul trecerea kurilelor de nord ,sahalin si kamceatca la japonezi.primorie la koreeni,iar siberia orientala sau toata la china si mongolia de cand fosta urss face si desface dupa cum are chef in fostele tari ale imperiului sovitic

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS