Acasa InternationalBasarabia Rusia, iritată de ideea unirii României cu Moldova

Rusia, iritată de ideea unirii României cu Moldova

scris de A.H.
5 afisari

„Rusia își declară îngrijorarea față de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, a anunţat Ministerul rus de Externe.

Ponta a reușit să irite Kremlinul.

Ponta a reușit să irite Kremlinul.

Kremlinul consideră „iresponsabile” şi „inacceptabile” declaraţiile premierului și cere reacţia și poziția oficială a Uniunii Europene.

„După cum reiese din apelurile clare făcute de candidatul în scrutinul prezidenţial din Romania în sensul realizării «celei de-a doua mari uniri» până în 2018, unele cercuri politice de la Bucureşti continuă să elaboreze planuri de anexare a unui stat vecin suveran. Rusia consideră iresponsabile şi inacceptabile declaraţii de acest fel făcute din afară, în contextul campaniei electorale din Republica Moldova”, susțin oficialitățile ruse.

Totul a pornit de la apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României: „Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult