Acasa InternationalBasarabia Chisinau: Salariile cadrelor didactice vor creste cu 25% in 2011

Chisinau: Salariile cadrelor didactice vor creste cu 25% in 2011

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Guvernul de la Chisinau a decis joi majorarea salariilor profesorilor cu 25% in 2011. Prima majorare, cu 12,5%, va avea loc la 1 ianuarie 2011, iar de la 1 septembrie – cu alte 12,5%. In total, majorarea salariilor pentru anul 2011 este preconizata sa fie de circa 25%.


Guvernul a identificat posibilitatea de a revedea modul de salarizare a cadrelor didactice, in sensul asigurarii unor venituri mai mari profesorilor. In principal, este vorba de majorarea primelor pe care profesorii le primeau pe perioada vacantelor, transmite Agerpres.
Pentru aceste majorari, vor fi necesare aproape jumatate de miliard de lei (circa 350.000 dolari).
„Capacitatea financiara a guvernului de a salariza cadrele didactice in cuantum deplin pe parcursul intregului an de studiu vine sa demonstreze faptul ca economia tarii revine pe o pista ascendenta si ca actiunile intreprinse de guvern in acest sens incep sa dea roade”, a mentionat in cadrul sedintei, premierul Vlad Filat.
In prezent, salariul mediu lunar al unui profesor este de circa 200 dolari, in timp ce salariul mediu pe economie este de circa 220 dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult