Acasa InternationalBasarabia Şedinţa comună de la Iaşi: România şi R Moldova vor semna 8 documente bilaterale

Şedinţa comună de la Iaşi: România şi R Moldova vor semna 8 documente bilaterale

scris de M.A.B.
2 afisari

Opt documente bilaterale ar urma să fie semnate sâmbătă, la Iaşi, în timpul şedinţei comune a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.

romania moldovaPrintre acestea, se numără Planul de Acţiuni privind Parteneriatul Strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană, Acordul privind cooperarea şi ajutorul reciproc în cazul producerii dezastrelor, precum şi documente privind cooperarea între cele două state în domeniul protecţiei sociale, al dezvoltării regionale şi al tineretului şi sportului.

Prim-ministrul de la Chişinău, Vlad Filat, a prezidat vineri o şedinţă de lucru privind pregătirea şedinţei comune a guvernelor Republicii Moldova şi României. Membrii Cabinetului de Miniştri au făcut o trecere în revistă a subiectelor ce urmează a fi discutate în cadrul şedinţei comune a celor două Executive şi a aspectelor ce vizează desfăşurarea acesteia. La această şedinţă, Guvernul Republicii Moldova va fi reprezentat de 22 de delegaţi.

Vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu va avea o întâlnire cu autorităţile judeţului Iaşi, programată pentru ora 10.30, la Prefectura Judeţului Iaşi. Apoi, premierul român va participa la deschiderea Muzeului ‘Poni-Cernătescu’ şi a Muzeului Memorial ‘Mihail Kogălniceanu’. Tot vineri, prim-ministrul va avea o întrevedere cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan Savu, iar apoi, la Camera de Comerţ Iaşi, Ungureanu se va întâlni cu oamenii de afaceri din judeţ.

Sâmbătă, delegaţia Guvernului Republicii Moldova este aşteptată la Iaşi, unde urmează să fie primită cu onoruri militare, începând cu ora 10.30, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi omologul său din Republica Moldova, Vlad Filat, vor avea apoi o întrevedere tete-a-tete, iar de la ora 11.15 cele două delegaţii se vor reuni în plen, la Sala de Consiliu a Universităţii din Iaşi, a precizat Guvernul.

Tot sâmbătă, la ora 13.25 este programată ceremonia de semnare a unor documente bilaterale de către cei doi premieri, precum şi de miniştri ai ambelor cabinete, la Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. La ora 16.00 urmează să aibă loc o întâlnire cu studenţii basarabeni, a precizat Guvernul României.

Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o platformă pentru a fi puse la punct un şir întreg de chestiuni, a declarat joi preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele parlamentului, Marian Lupu. În declaraţii făcute ziariştilor după şedinţa Parlamentului, el a mai arătat că această şedinţă va permite să fie făcut un schimb larg de opinii pe subiecte de interes bilateral, între care agenda dialogului politic, schimburile comerciale, proiecte transfrontaliere.

1 comentariu

laurentiu 03-03-2012 - 13:07

Eu voi merge sa vizitez Republica Moldova. Sa stiti ca acolo sunt 30% care nu doresc legaturi pozitive intre cele doua tari surori ei sunt mai ales minoritatile si o parte dintre moldoveni. Ei voteaza partidele comuniste si socialiste. Dar majoritatea doresc legaturi bune cu Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult