Acasa InternationalBasarabia Sergiu Mocanu: “Republica Moldova va fi ruseasca ori nu va fi deloc”

Sergiu Mocanu: “Republica Moldova va fi ruseasca ori nu va fi deloc”

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Republica Moldova va avea sansa de a se integra in Uniunea Europeana doar prin decuplarea Transnistriei si prin urmarea modelului cipriot, a declarat marti, liderul Miscarii Actiunea Noastra, Sergiu Mocanu, citat de Unimedia.

Liderul Miscarii Actiunea Noastra, Sergiu Mocanu, considera ca Republicii Moldova trebuie sa i se acorde sansa de a se integra in Uniunea Europeana cu teritoriile pe care le controleaza, urmand ca Transnistria sa fie recuperata in timp, cu ajutorul partenerilor occidentali, prin democratizarea si demilitarizarea zonei. El a adaugat ca declaratia Medvedev-Ianukovici inseamna inceputul unei noi campanii de expansiune politico-militara a Rusiei in spatiul ex-sovietic. “Declaratia contine un ultimatum- Republica Moldova va fi ruseasca ori nu va fi deloc”, sustine fostul consilier prezidential, relateaza aceeasi sursa.

Sergiu Mocanu a afirmat ca reactia Guvernului este inadecvata, spunand ca Moldova nu trebuie sa fie rezonabila in declaratii, ea trebuie sa fie vazuta ca un “stat problema”. De asemenea, el a catalogat solicitarea catre Rusia de a retrage armata de pe teritorul Transnistriei, pe un ton “abia perceptibil”, drept “cel putin, o ratacire politico-diplomatica”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult