Acasa InternationalBasarabia Soarta vinurilor moldovenesti se decide, vineri, la Moscova

Soarta vinurilor moldovenesti se decide, vineri, la Moscova

scris de Ziua Veche
3 afisari

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguta, se va intalni, vineri, cu medicul sanitar sef al Rusiei, Ghennadi Oniscenko, pentru a discuta problema vinurilor moldovenesti, care risca sa fie interzise pe piata Rusiei. Intalnirea celor doi va avea loc in cursul dupa amiezii, la sediul Rospotrebnadzor, nefiind asteptati si experti de la Chisinau, a precizat pentru Agerpres misiunea diplomatica a Republicii Moldova in capitala rusa. Dupa consultarile celor doi, se asteapta ca serviciul sanitar rus sa anunte care va fi soarta vinurilor moldovenesti in Rusia.


Rospotrebnadzor, care a anuntat cu o luna in urma ca a identificat in vinul moldovenesc substante chimice nocive, ar putea impune, de vineri, embargo total asupra livrarilor in Rusia, a avertizat joi Oniscenko, potrivit Kommersant. El a declarat ca asteapta ca autoritatile de la Chisinau sa faca publice pana vineri planurile privind imbunatatirea calitatii vinurilor, intrucat „in functie de continutul documentelor se va decide problema livarilor”.

„Razboiul vinului” dintre Rusia si Republica Moldova a luat amploare la inceputul lunii iulie, cand Serviciul sanitar rus a introdus un control special pentru vinurile moldovenesti, dupa ce ar fi descoperit cateva loturi de alcool de proasta calitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult