Acasa InternationalBasarabia Sondaj: PCRM ramane principalul partid in Moldova

Sondaj: PCRM ramane principalul partid in Moldova

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Potrivit unui sondaj al Barometrului de Opinie Publica (BOP), in cazul unor alegeri in Republica Moldova, cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Comunistilor, fiind votat de 29,4% dintre respondenti, PLDM acumuland 19,1%, PDM – 9,1%, iar PL- 8,2%. Rezultatele au fost prezentate miercuri de Institutul de Politici Publice, scrie Unimedia.md.


Transformate in mandate de deputati, PCRM ar ramane principalul partid politic din Moldova, cu 46 de mandate. PLDM ar avea 29 de mandate, PD- 14, iar PL- 12. Restul partidelor nu ar intra in Parlament, AMN acumuland 2,4%, PSD – 2,2%, PPCD- 1,3%, PNL – 0,5%, UCM si MAE – cate 0,2%.

De cea mai mare incredere in randul populatiei se bucura liderii PD- Marian Lupu si PLDM – Vlad Filat cu cate aproximativ 43 %, fiind urmati de Vladimir Voronin cu 37%, relateaza publicatia Azi.md. In cazul unor alegeri prezidentiale directe, 25 la suta dintre respondenti l-ar vota pe Voronin, 20% pe Lupu si 18% pe Filat.

Sondajul BOR releva o crestere semnificativa a celor care considera ca R. Moldova merge intr-o directie gresita- 64%, si doar 22% au considerat-o buna. De asemenea, 25% considera ca activitatea guvernului este pozitiva, iar 27%- gresita, potrivit aceleiasi surse.

Nu ar vota circa 5 la suta, nu au raspuns aproximativ 6%, iar 16% dintre respondenti nu au stiu sa raspunda.

Sondajul a fost realizat in perioada 26 aprilie- 14 mai 2010 pe un esantion de 1115 persoane, reprezentativ pentru R. Moldova si are o marja de eroare de +/- 3 %.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult