Acasa InternationalBasarabia Străinii trebuie să aibă 300 €, la intrarea în R. Moldova

Străinii trebuie să aibă 300 €, la intrarea în R. Moldova

scris de M.A.
5 afisari

Cetăţenii străini care vor dori să viziteze Republica Moldova vor fi obligaţi să deţină suma de 300 de euro, potrivit unei decizii de marţi a Guvernului de la Chişinău, transmite Moldpres.

300 euro

foto: it.emcelettronica.com

Potrivit lui Alexei Roibu, ministrul Afacerilor Interne, decizia stabileşte un cuantum minim lunar al mijloacelor de întreţinere necesar a fi dovedit la solicitarea vizei de intrare în R. Moldova de 30 de euro/zi pentru întreaga perioadă solicitată, dar nu mai puţin de 300 de euro, în cazul unei şederi mai scurte de 10 zile. Dovada bănească va fi prezentată la misiunile diplomatice ale R. Moldova şi la intarea în ţară şi va putea fi făcută prin numerar în lei moldoveneşti, cecuri de călătorie în valută străină, prin intermediul cardurilor bancare sau alte metode.

De suma respectivă vor avea nevoie şi cetăţenii străini care vor solicita prelungirea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă, pentru studii, pentru reîntregirea familiei, pentru activităţi umanitare sau religioase, pentru tratament medical de lungă durată, precum şi la solicitarea dreptului de şedere permanentă în R. Moldova. Cuantumurile minime ale mijloacelor de întreţinere pentru cetăţenii străini au fost stabilite pornind de la media preţurilor de cazare şi de masă în Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS