Acasa InternationalBasarabia Studenţii basarabeni lansează „România pentru studii”

Studenţii basarabeni lansează „România pentru studii”

scris de M.A.
5 afisari

Campania lansată de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti se va desfăşura în intervalul mai – octombrie 2011 şi are ca scop informarea şi consilierea tinerilor români basarabeni în legătură cu metoda şi procedura prin care aceştia pot veni la studii in România.

Studentii basarabeni lanseaza Romania pentru studii (basarabeni.ro)

Studentii basarabeni lanseaza Romania pentru studii (basarabeni.ro)

În acelaşi timp, Campania işi propune să ofere informaţii despre specificul, importanţa şi oportunităţile pe care le ofera studiile în România. Campania este şi o modalitate de promovare a studiilor româneşti în randul basarabenilor.

„Fiecare dintre voluntarii Organizatiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti s-a confruntat cu greutăţi din cauza lipsei de informaţii în legătură cu admiterea la liceu sau la facultate, procesul de studiu şi mediul academic, în momentul în care a venit la studii în România. Cu toţii am simţit acut lipsa unui sfat sau pur şi simplu lipsa unui cuvânt bun”, scrie Basarabeni.ro.

Începand cu anul 2005 OSB Bucureşti s-a ocupat de informarea şi îndrumarea basarabenilor dornici de a veni la studii în România. OSB a înaintat demersuri şi a negociat an de an cu Ministerul Educatiei modul de desfăşurare a procedurii de admitere, a insistat şi obţinut majorarea numărului de locuri, majorarea cuantumului burselor etc. „Astfel, am încercat să ne apropiem de tinerii care au nevoie de ajutorul nostru pentru a deveni studenţi bursieri ai Statului Romţn. Prin această campanie ne luăm angajamentul de a fi alături de ei şi pe parcursul perioadei de admitere”, precizează OSB Bucureşti.

CampaniaRomânia pentru studii” începe în luna mai pentru că ea coincide cu momentul în care tinerii absolvenţi de gimnaziu sau liceu încep să-şi contureze planurile despre continuarea studiilor. Află detalii aici!

1 comentariu

Caramache 12-05-2011 - 09:53

Basarabenii vor diplome din Romania, luate pe bani si pe pasarica basarabeneasca, sa paraziteze pe baza lor. De studii adevarate nici nu poate fi vorba, la cat de degradat este sistemul de invatamant romanesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult