Acasa InternationalBasarabia SUA acorda R.Moldova ajutoare umanitare in valoare de 250.000 de dolari

SUA acorda R.Moldova ajutoare umanitare in valoare de 250.000 de dolari

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Un lot de ajutoare, in valoare de peste 250 de mii de dolari, donat de Statele Unite ale Americii pentru sinistratii din zonele calamitate, a fost trimis joi autoritatilor din raionul Hincesti, transmite Moldpres.


Marcus Michelli, viceambasadorul SUA la Chisinau, a mentionat ca asistenta include paturi ajustabile, pături, lenjerie, saci de dormit si prosoape. Totodata, SUA a donat suplimentar 50 de mii de dolari, suma din care vor fi procurate seminte si mobila pentru cei afectati de inundatii. Prim-ministrul Vlad Filat a specificat ca asistenta va fi distribuita sinistratilor de catre comisia creata in acest scop de autoritatile raionale din Hincesti, in baza de liste. Filat a spus ca va solicita Statelor Unite ale Americii, in numele Guvernului, si asistenta sub forma de experti la elaborarea Strategiei nationale de gestionare a fondului apelor si de protectie impotriva inundatiilor, pentru prevenirea altor situatii de acest gen pe viitor.  

Ploile abundente din Ucraina si Moldova care au inceput pe 24 iunie au provocat inundatii de-a lungul râurilor Prut si Nistru. Potrivit ultimelor informatii furnizate de catre Guvernul Republicii Moldova, aproximativ 3000 de persoane au fost evacuate, peste 650 de case au fost distruse, si suprafete mari de teren agricol au fost inundate. Ambasada SUA apreciaza reactia rapida a Guvernului Republicii Moldova de a face fata necesitatilor umanitare ale cetatenilor sai in regiunile afectate, precum si eforturile continui de a proteja cetatenii in zonele care sunt inca amenintate de ape. Ambasada SUA este gata sa examineze posibilitatea acordarii asistentei suplimentare in cazul viitoarelor solicitari de acest fel din partea Guvernului Republicii Moldova”, se precizeaza intr-un comunicat al Ambasadei SUA la Chisinau.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult