Acasa InternationalBasarabia Tensiuni între Moldova și Ucraina

Tensiuni între Moldova și Ucraina

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministerul de Externe din Republica Moldova (MAEIE) l-a convocat, marți, pe însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la Chișinau, Mihailo Harisin, pentru a da explicații cu privire la demontarea unor semne de demarcație a frontierei între cele două țări, scrie Timpul.md.

Potrivit Ministerul moldovean de Externe, diplomatului ucrainean i s-au solicitat „explicații în legătură cu acțiunile unilaterale ale autorităților ucrainene privind demontarea în seara zilei de 15 noiembrie curent a semnelor de frontieră de stat moldo-ucraineană nr.0608 si nr.0609 din partea ucraineană aflate în preajma satului Palanca”. „MAEIE și-a exprimat îngrijorarea profundă față de acest pas întreprins fara coordonarea preventiva cu autoritatile Republicii Moldova. O astfel de abordare nu este de natura sa contribuie la continuarea dialogului pragmatic si constructiv pe problematica demarcarii frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit intre parti pe parcursul anului curent”, se arata intr-un comunicat al MAEIE. Ministerul moldovean subliniaza totodata „inadmisibilitatea recurgerii la actiuni unilaterale in probleme de frontiera”. „MAEIE a reiterat disponibilitatea soluționării tuturor subiectelor ce țin de demarcarea frontierei comune doar pe calea negocierilor în cadrul legal existent”, se mai precizează în comunicat.

Palanca este o localitate-centru de comună în Raionul Ștefan Voda, Republica Moldova, care se află la granița cu Ucraina. Localitatea reprezintă punctul extrem de la est al Republicii Moldova. Șoseaua care trece prin centrul comunei face legatură între Ucraina, Republica Moldova si Romania. Tot pe teritoriul comunei Palanca se află Vama „Bender”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult