Acasa InternationalBasarabia Teodor Baconschi participa la inaugurarea consulatului Romaniei de la Balti

Teodor Baconschi participa la inaugurarea consulatului Romaniei de la Balti

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Ministrul roman al Afacerilor Externe va participa vineri, alaturi de Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, la ceremonia inaugurare a consulatului tarii nostre de la Balti.
Simultan, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, va deschide misiunea de la Cahul, impreuna cu omologul sau moldovean, Mihai Capatana.

Cele doua noi consulate reprezinta prima prezenta in Republica Moldova a unui stat membru UE dincolo de Chisinau. Aceasta reusita majora a fost posibila datorita bunei colaborari cu autoritatile de la Chisinau. Necesitatea deschiderii acestora a devenit tot mai evidenta, in special dupa intrarea in vigoare a Acordului privind micul trafic de frontiera incheiat cu Republica Moldova”, a declarat ministrul Baconschi, potrivit unui comunicat al MAE.

.Dupa inaugurarea Consulatului general de la Balti, seful diplomatiei romane va avea la Chisinau o intrevedere bilaterala cu omologul sau, Iurie Leanca.

La cele doua evenimente de vineri si-au anuntat prezenta reprezentanti ai autoritatilor locale precum si membri ai corpului consular si diplomatic roman si din Republica Moldova.

1 comentariu

Chris P. 02-12-2010 - 15:38

interesant… dar degetul mijlociu nu are nici un rol in toata povestea asta? 😛

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult